Рекламата в която Робърт Де Ниро отказва на Роджер Федерер да участва в реклама на Швейцария

„Без драма“ - Новата кампания, насърчаваща туризма в Швейцария

от Redlink
Рекламата в която Робърт Де Ниро отказва на Роджер Федерер да участва в реклама на Швейцария

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новата реклама на туризма в Швейцария е реклама, в която се разказва за реклама, която никога няма да бъде осъществена. В главните роли са един от най-великите тенисисти на всички времена и един от най-великите актьори на всички времена. Федерер иска Де Ниро да участва в промоционален филм за Швейцария, но Де Ниро отказва, защото Швейцария е „твърде съвършена“. Макар и спред него страната да е прекрасна, зашеметяваща и фантастично красива, там няма никаква опасност и никаква драма и На Де Ниро му липсват точно тези елементи, които са толкова важни за него. С оглед на пандемията Covid 19, драмата е точно това, което хората искат най-малко от всичко в момента. Така филм, който никога няма да бъде заснет, се оказва най-добрата реклама за Швейцария. Защото, ако имате нужда от почивка без драма, имате нужда от Швейцария - освен ако не се казвате Робърт Де Ниро.

Клипът е създаден от агенцията Wirz BBDO, която отговаря за цялата кампания на туризма в Швейцария. Датският режисьор Мартин Уернер заснема клипа през есента на 2020 в Цермат и Ню Йорк.

Това, което прави Швейцария перфектната дестинация за почивка, са не само грандиозните девствени природни пейзажи, но и кратките, лесни и удобни туристически маршрути. Това гарантира релаксация и зареждане с енергия. Кампанията има за цел да обобщи този USP за посетителите: Ако наистина искате да се отпуснете, ако наистина искате да избягате от ежедневието, ако наистина искате да се върнете изпълнени с енергия, ако искате почивка без драма, тогава ви трябва повече от почивка. Тогава ви трябва Швейцария. През март 2021 г. тенис маестрото Роджър Федерер обяви новата си роля на посланик на туризма в Швейцария. Вече функционира уебсайтът Myswitzerland.com/roger, където посетителите могат да открият личните препоръки и подбрани от Роджър акценти от Швейцария. Разнообразието от представени преживявания е голямо, като се предлагат както релаксиращи и спокойни така и вълнуващи екстремни туристически изживявания.

Мартин Найдегер, главен изпълнителен директор на Швейцарския туризъм, казва: „Добавянето на този щрих от Холивуд към нашата кампания ще привлече повече внимание към Швейцария и нейната драматично красива природа.“

Федерер добавя: „Бях наистина развълнуван от провеждането на световна кампания, в която мога да поканя хората в Швейцария и да подчертая нейната красота, защото съм много горд, че съм от толкова красива държава. Възхищавам се от доста време на работата на Робърт Де Ниро, но не бях сигурен, че ще се съгласи да бъде част от нашия швейцарски проект. Много съм развълнуван, че се получи толкова добре. "

Този забавен клип успява да завладее интерент за броени часове и да покаже на света с какво е известна Швейцария, с помощта на двама от най-уважаваните в света професионалисти от своите сфери. А ако Федерер се вслуша в препоръката на Де Ниро да се обърне към Том Ханкс, вероятно ни очакват други приятни изненади от Швейцария.