Ruavieja: Филмът на твоя живот

Новата коледна кампания на испанската марка ликьори Ruavieja е базирана на научното откритие, потвърждаващo, че животът ни проблясва пред очите ни точно преди да умрем

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Коледната кампания на водещата галисийска марка ликьори Ruavieja, създадена от творческата агенция TBWA\Spain, ръководена от Хуан Гарсия-Ескудеро отново успява да докосне сърцата. Кмпанията, вдъхновена от научно откритие, направено от неврохирурга Аджмал Земмар, има за цел да насърчи хората да се замислят за живота си и значението на всички онези моменти, които заедно съставят историята на всеки човек.

Известният неврохирург Аджмал Земмар, лекар и асистент в Университета в Луисвил, и неговият екип станаха свидетели на забележително случайно събитие: първият запис на мозъчната активност на човек в последните секунди от живота му.Резултатът потвърждава теорията, че животът проблясва пред очите ни, когато си отидем. Тази констатация е съобщена в проучването, публикувано в списанието Frontiers in Aging Neuroscience през 2022 година.

Ruavieja използва тази констатация, за да създаде своята коледна кампания "Филмът на твоя живот", която има мощно послание: историята на човек е съставена от споделените моменти, които ще бъдат запомнени в самия му край.

За да представят това по осезаем начин, осем души вземат участие в уникален експеримент: да направят "филма на живота си". Обаждат им се, без да знаят, че им предстои уникално преживяване: гледането на голяма прожекция на това как би изглеждал филм от живота им точно сега. В колекциите от най-важните моменти от тяхното съществуване на всички участницу, има нещо общо: звездите на филма на живота им са техните близки.
След това Ruavieja улавя момента, в който гледат филма на живота си, както и реакциите им, напомняйки ни колко е важно да прекарваме време с хората, които обичаме. Рекламата създадена от TBWA\Spain, е режисирана от Феликс Фернандес де Кастро. Саундтракът към "Филма на твоя живот" е композиран от известния композитор, носител на награди "Гоя" и "Латино Грами" Фернандо Веласкес, с оригинална песен за видеоклиповете и проекта.

Кампанията "Филмът на твоя живот“ носи духа на емблематичната кампания "Трябва да се виждаме повече един друг" за 2018 г. и завършва със същия лозунг, напомнящ ни да дадем приоритет на това, което наистина има значение в живота.