Rolls Royce в Дивия Запад?

Rolls Royce Black Badge Cullinan е звездата в късометражния уестърн „Стрелецът“ на Джереми Хелсъп

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Британският производител на луксозни автомобили Rolls-Royce стартира нова кампания за британския и американския пазар, която всъщност е кратък уестърн филм. Филмът с емблематичното за жанра заглавие "The Gunslinger"(Стрелецът), разказва историята на стрелец от Дивия Запад, който с помощта на смело момиче от местния салон успява да спаси малък град от банда злодеи. Напълно неочаквана за иначе типичния уестърн филм е появата на високопроходимия автомобил Rolls-Royce Black Badge Cullinan, с помощта на който двамата герои успяват да прогонят лошите бандити, яхнали коне. Филмът представя най-модерния и луксозен SUV в света, като го подчертава като централен герой, заинтригувайки зрителите с неочаквания обрат в класическата уестърн история.

Сценарист и режисьор на късометражния филм е Джереми Хеслъп от продуцентското студио Valkyr Productions от САЩ, които самофинансират производството на филма.
„При уестърните всичко е свързано с изграждането на свят – мъж в черно, стрелец, момиче от салона. Помислихме си, „колко забавно би било да вмъкнем модерен дилижанс по средата на банков обир и след това да видим как ще реагират тези стереотипни герои.“ Казва сценаристът и режисьор на филма Джеръми Хеслъп. Rolls-Royce Motor Cars виждат неговата идея, като чудесна възможност да демонстрират способностите на Cullinan в една неочаквана обстановка. Със смелото, луксозно присъствие на луксозниq SUV противопоставено на живота в Дивия Запад, автомобилът се откроява дори повече, отколкото само с богатата история на марката и модерния дизайн на модела. Автомобилния производител всъщност не е поръчвал филма на Valkyr Productions и не е платил за производството му, но предоставя Black Badge Cullinan - модел, представен през 2018 г.

„От страна на повествованието се надявам хората да видят история, която може да бъде разпозната в рамките на уестърн жанра“, каза Хеслъп в официалното съобщение за дебюта на филма. „От търговска гледна точка се надявам хората да видят по-свеж, по-целенасочен поглед върху мотивирането на това как автомобилът се използва в историята.“

Филмът е заснет от оператора Джо Викторин (My Heroes Were Cowboys на Netflix). 4-дневната продукция е разделена на 2 дни за уестърн сцените и 2 дни за сцените, свързани с автомобила, заснети в Монтана, САЩ. Картър Боем и Ричард Грей, съоснователи на Yellowstone Film Ranch ("Убийство в Йелоустоун", "Старият начин"), предоставят използването на новопостроен за филм на Ник Кейдж декор край Ливингстън, Монтана. Актьорският състав включва талантливата Клаудин Куадрат (участвала в Ant Man), в ролята на Изабел - истинският стрелец под прикритие на момиче от салона, Джарет Уорли като Стрелеца, Джо Уейн като Човека в черно и Кори Биркенбюел. Режисьорът и сценарист на филма - Джереми Хеслъп, е известен с видеата си за Petrolicious (водещата платформа за видеа и съдържание за ентусиастите на класически автомобили), както и със своя YouTube канала Praemio. Съвсем наскоро той направи и късометражен филм с участието на Porsche Taycan, наречен „Mr. E”, който също си заслужава да се види.

Филмът „Стрелецът“ вече жъне успехи и е номиниран за награди, включително в категорията за най-добър късометражен драма на 2022 MOTOR FILM Awards в Лондон. Он-лайн премиерата на филма е придружена от филм „Зад кулисите“, както и от снимки от фотосесия на снимачната площадка на известния в автомото индустрията фотограф Уеб Бланд.