Real Blind Date: коледната кампания на SKYN в Япония

Кампанията създадена от UltraSuperNew Tokyo придава съвсем ново значение на термина „среща на сляпо“

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Празнуването на Коледа в Япония е малко по-различно от това в другите части на света. Празникът там е романтичен, считан за предшественик на Свети Валентин. В Япония Коледа е много по-малко семеен празник и е повече ориентиран към романтичните двойки. Така че коледната кампания на презервативите SKYN в Япония за 2023 г., създадена от UltraSuperNew Tokyo е всичко друго, но не и "традиционна".

Япония е вторият по големина пазар на презервативи в света след САЩ, 550 милиона презерватива се продават всяка година, което отразява културното значение на безопасната интимност. .Сексът и презервативите са доста чувствителни теми в страната, в която рядко открито се обсъжда или изобразява интимност в рекламите. Този наситен, но консервативен пазар, на който дори поставянето в медии на реклама на презервативи е проблематична изисква иновативни стратегии, които да направят Skyn част от разговора около интимността и взаимоотношенията. Затова Skyn се позиционира като нещо повече от марка презервативи: марка, която има за цел да бъде катализатор за смислени връзки, част от развиващия се разказ около интимността в консервативно общество. Skyn искат да станат неразделна част от живота на хората, не само по време на случайни срещи, но и като съществен елемент в насърчаването на истинските взаимоотношения между тях.

За годишната си коледна кампания, SKYN се впускат в завладяващ социален експеримент дали търсенето на любов би дало различни резултати, ако непознати прекарат време един с друг, без да се фиксират върху повърхностни фактори като пари и външен вид.

Кампанията Real Blind Date има за цел да покаже, че повърхностните преценки, основани на външния вид, могат да бъдат вредни за процеса на запознанства и да възпрепятстват възможността за намиране на любов и интимност, като изпраща на „сляпа среща“ един мъж и една жена, търсещи партньори със завързани очи.

Хана, на 23 години и Ю на 20 години, се срещат по време на прослушване. Типовете партньори, които ги привличат са напълно противоположни: Хана се среща само с по-възрастни мъже с дълга коса, а Ю се увлича по момичета с по-интровертен характер. Те тестват законите на привличането, като участват в еднодневна среща с непознат със завързани очи. Тъй като очите им са завързани през целия ден, другите им сетива са подсилени и двамата имат възможност да се усетят един друг и да визуализират дали се усмихват или се чувстват нервни. С напредването на деня и увеличаването на физическите докосвания, те станават емоционално близки един с друг, а накрая, когато са попитани какво мислят за срещата си и двамата казват, че са привлечени един от друг.
Видеото, заснето от Takuya Kawasaki се излъчва в социалните медии, а освен тях кампанията включва и външна реклама.

Юсуке Озава, творчески директор, UltraSuperNew коментира: "Въпреки че външният вид играе важна роля, искахме да подчертаем значението на междуличностната съвместимост, която понякога се пренебрегва“.

В съответствие с позиционирането на марката да говори за по-меката страна на интимните желания и мотото ѝ "Меката любов ни сближава", кампанията издига романтиката на запознанства до нова кулминация.

Ани Хоу, асоцииран директор продажби и маркетинг на MAM Lifestyles коментира: "За тази кампания трябваше да подчертаем истинската същност на това, което прави SKYN специален; мекотата. Вярваме, че двойките се привличат не само на повърхностно ниво, но още повече на по-дълбоко ниво. Лепилото, което наистина ги държи заедно, са добротата и мислите, които споделят помежду си, с други думи, "по-меките“ им страни.. Бяхме развълнувани, когато станахме свидетели как двамата непознати се сближават, когато тези качества бяха показани и от двете страни чрез този експеримент."