Panadol илюстрира чрез AI облекчаването на болката

Panadol използва интерактивна инсталация, която с помощта на AI илюстрира пътя на всеки човек към облекчаване на болката.

от Redlink
Panadol илюстрира чрез AI облекчаването на болката

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Болката е дълбоко лично, субективно преживяване. Същото важи и за облекчаването на болката. Колко различно може да бъде това усещане за различните хора е илюстрирано от нова кампания в Дубай, където марката ацетаминофен Panadol кани минувачите в Mall of the Emirates и на The Walk в JBR да изразят какво е усещането им за облекчаване на болката.

Преди да влязат в облицована с огледала кабина, участниците са помолени да опишат личното си усещане за освобождаване от болката в няколко изречения и след това са им предоставени слушалки. След като влизат в кабината, те са заобиколени от екрани, показващи визуални ефекти, произведени от генеративен AI възоснова на тяхното описание. Музика и други звуци подобяват завладяващото изживяване.

На тръгване участниците получават разпечатка на хартиен носител на своя персонализирана визуализация, която може да е от делфини, скачащи през вълни и Марио, скачащ през осеян със слънце градски пейзаж до голдън ретривър на плаж по залез. Като част от кампанията „Изкуството на освобождаването“, разработена от Grey Dubai/MENA, някои от тези изображения са използвани и в кампании с външна реклама и социални медии.

Generative AI прави по-лесно от всякога всеки да комуникира своите мисли, чувства и мечти, като прави абстрактното и неизказаното почти осезаемо. Като приканва хората да обмислят какво е усещането им за облекчаване на болката и след това използва генеративен AI, за да визуализира това усещане, Panadol се докосва до ключова емоция, свързана с неговата марка. Активирането превръща всекидневния фармацевтичен продукт във възможност за участниците да илюстрират усещане, което е уникално за тях — оформено от сложна комбинация от генетични, физиологични, психологически и културни фактори — и да го споделят с другите.