Обида ли е Шофираш като жена?

Норвежката застрахователна компания Gjensidige възхвалява дамите шофьори в новата си рекламна кампания

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според широко разпространения в цял свят стереотип, жените са ужасни шофьори. Определението "шофираш като жена" по целия свят се възприема като негативно и унизително. В новата остроумна реклама за норвежкия застраховател Gjensidige, агенцията Anorak и режисьора Андреас Райзер от продуцентската компания Bacon преобръщат този стереотип с главата надолу. С новата си реклама Gjensidige насърчава младите шофьори да "карат като жена".

Историята в рекламата започва с класически кадри на по-възрастни мъже в сервиз, които съветват младеж как да шофира. Обратът обаче идва, когато мъжете съветват, че ключът към доброто шофиране е да можеш да "караш като жена" - т.е. да оценяваш рисковете, да бъдеш фокусира, да поддържаш контрол върху автомобила и като цяло следваш максимата „не бъди задник“.

Със своята над 200 годишна история, норвежката Gjensidige е една от най-големите и утвърдени общозастрахователни компании в Северна Европа. Така че на базата на своя опит и противно на вярванията на мнозина, в новата си реклама застрахователите подчертават, че жените са по-добри на пътя, когато става въпрос за безопасност. Статистически е доказано, че жените шофьори са много по-малко склонни да причинят инциденти, сериозно да повредят кола или да „завършат в канавка“.