Някак вкусно и чудесно – нова покана в цветната вселена на Glenmorangie

Вижте новото разширение на кампанията It’s kind of delicious and wonderful създадена от DDB Paris и Майлс Олдридж

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Комуникацията в категорията уиски често следва доста предвидими сюжетни линии, използва кадри на природни красоти от Шотландия, истории за наследство, майсторство и автентичност, цветовите палитри са мрачни и опушени. Като цяло в комуникацията на тази категория до голяма степен има взаимо-заменямост на използваните сюжети и визии и е доста трудно да се разграничат отделните марки.

Създателите на сингъл малц уискито Glenmorangie имат безкрайно въображение и го използват в стремежа си да създават своите вкусни уискита с деликатен вкус и плодов дъх. Те използват дестилатори, високи колкото жираф (духовното животно на Glenmorangie) за да създадат повече пространство за вкуса и аромата на своята напитка, която после отлежава в най-добрите бъчви в света. Glenmorangie правят всичко това, за да доставят радост както на старите, така и на новите любители на уискито. Желанието да се сподели по-широко (не само сред ценителите на уискито) това вкусно удоволствие е в основата на кампанията на Glenmorangie „It’s kind of delicious and wonderful” създадена през 2020г от DDB Paris, под ръководството на творческия директор на агенцията Александър Калчев. Калчев представи кампанията по време на лекцията си на ФАРА 2021г. в София. С тази кампанията Glenmorangie и DDB Paris правят много смела стъпка към демократизирането на света на уискито и разчупването на шаблоните в категорията. Заснета от известния фотограф Майлс Олдридж, кампанията приветства повече хора да споделят простата радост от вкусното уиски на Glenmorangie, като с използваната цветова палитра и уникалния си кинематографичен стил издига ежедневните изживявания в прекрасни моменти.

В първите дни на ноевмри 2022г. Glenmorangie разширяват кампанията „It’s kind of delicious and wonderful”, като я продължават с нова серия визии, създадени от същия екип, с които отново канят хората да изследват чудния цветен свят на марката.

„Ние сме толкова възхитени от въздействието на кампанията досега и как чудесно отразява тя нашата марка и нашето уиски, че искаме да я разширим още повече, за наслада на потребителите ни. С тези нови сцени ние каним зрителя да влезе още по-дълбоко в света на Glenmorangie, където всичко е "някак вкусно и прекрасно“ казва Каспар Макрей, глобален маркетинг и бизнес директор на Glenmorangie.

Всяка от новите сцени показва момент на наслада, видян през цветния обектив на Glenmorangie. В новите сцени от кампанията отново присъства смелия оранжев оттенък на марката и повтарящия се визуален мотив на жирафа, а визуалните препратки към марката в малките детайли са издигнати на нови висоти. Сцените са наситени с ярките цветове - запазена марка на стила на Олдридж. В свят, в който марките уиски се възприемат най-вече като прашни и скучни, тази рекламна кампания иска да покаже неочаквани моменти на консумация, като същевременно включва и различни начини на наслаждаване на напитката: чисто, с лед или в различни коктейли.

Александър Калчев, главен творчески директор на DDB Paris, казва :

„Вследствие на пандемията всички ние имаме нова оценка за възможността да прекарваме време с приятели, да пътуваме и да се почерпим. И ние искахме да се възползваме от това в кампанията, като празнуваме моментите на удоволствие, прекарани заедно, както и като подобрим малките моменти, които можете да имате у дома. Винаги сме търсили начини да издигнем тези моменти чрез добавянето на неочаквани детайли. Работата с Майлс донесе невероятно богатство и внимание към детайлите на нашите малки истории и ние сме толкова развълнувани от продължаването на нашето сътрудничество.“

Шестте нови сцени от кампанията ще се излъчват по целия свят във видео и статични формати в дигитални медии, ще присъстват на местата на продажба и във външна реклама с потенциални за излъчвания и в телевизия и кино на отделни пазари.