Кампанията на Heinz за Super Bowl 2023: LVII означава 57

Легендарният кетчуп, който повече от 100 години има числото 57 на своите бутилки призовава да се заменят римските цифри за Super Bowl 57

от Redlink
Кампанията на Heinz LVII meаnz 57 за Super Bowl 2023 Снимка: Business Wire

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Римските цифри са древна история. Въпреки, че са остарели и не се използват в ежедневието от 13-ти век насам, година след година, те са константа в номерирането на годишните издания на Super Bowl, наричан също Голямата игра.
Миналата година, според данни на BrandWatch, цитирани от Kraft Heinz, стотици хора се включиха в социалните медии по време на Голямата игра, за да споделят своето разочарование и объркване от използването на римски цифри за Голямата Игра.

За да помогне на тези страстни фенове да бъде чут гласа им, тази година, преди стартирането на Super Bowl LVII – 57-ия финал на Футболната лига в САЩ, който ще се играе на 12.02.2023 в Глендейл, Аризона, HEINZ стартира мултиканалната кампания „ LVII означава 57“. Като марка, синоним на числото 57, което повече от 100 години присъства на емблематичните ѝ бутилки кетчуп, Heinz се стреми да внесе яснота в объркването на феновете от римската номерация и призовава тя да бъде отменена и голямата игра да се нарича Super Bowl 57.

Като част от кампанията, марката стартира микросайта www.LVIIMeanz57.com, където хората могат да гласуват дали най-после е дошло времето за оттегляне на римските цифри. HEINZ насърчава феновете и да споделят мислите си в социалните медии, използвайки #LVIIMeanz57. Създадена е и лимитирана серия от специално етикетирани бутилки кетчуп, с името на кампанията „LVII Meanz 57“,поставено на мястото, на което емблематичният номер 57 гордо стои повече от 100 години. Феновете, които гласуват в анкетата, независимо от тяхната гледна точка, имат шанс да спечелят една от лимитираните бутилки.

Кампанията също така включва забавно едноминутно рекламно видео, в което Heinz тестват познанията на потребителите за римските цифри, като от него става ясно, че мнозинството от хората наистина не успяват да идентифицират какво означава LVII.

„Годишното връщане на тези непрактични римски цифри постоянно кара феновете да се притесняват и объркват“, казва Алиса Цицеро, бранд мениджър, HEINZ. „Повече от 100 години HEINZ е синоним на числото 57, а тази година то съвпада със super Bowl LVII. Какво по-добро време за HEINZ да използва своята емблематична и запазена марка 57, за да модернизира тази практика и да изясни, че „LVII Meanz 57?“ Знаем, че зрителите в цяла Северна Америка са объркани от това и искаме да използваме нашата платформа, за да разкрием тяхното разочарование.“

Кампанията е създадена в сътрудничество с творческата агенцията на марката Rethink, Publicis 57 на Starcom, и агенциите Carat и Zeno Group. Тази година Heinz се отказва от традициония рекламен спот в Super Bowl заради тази самоопределена от тях като „анти-рекламна“ кампания. Този стратегически ход спестява на бранда 7 милиона долара, необходими за осигуряване на излъчването на 30-секундна реклама по време на играта тази година.

Kraft Heinz не е единствената марка, която тази година избира да стартира свързаните си със Super Bowl кампания преди деня на Голямата Игра. Gatorade на PepsiCo стартира предизвикателство в социалните медии за популяризиране на новата си енергийна напитка - Fast Twitch, с което ще раздаде три безплатни билета за голямата игра. Verizon също стартира лотария, предназначена да популяризира своя план Welcome Unlimited, който ще възнагради победителите с билети за Super Bowl за следващите три години.