JACK DANIEL’S KLEK SHOT - НОВ ЖИВОТ НА ДЕСЕТИЛЕТНА СОФИЙСКА ТРАДИЦИЯ

Кампанията на NEXT DC, с която брандът преобрази изоставен клекшоп в центъра на столицата e отличена със Златна и Бронзова награда от международния фестивал KIAF

от Redlink
JACK DANIEL’S KLEK SHOT - НОВ ЖИВОТ НА ДЕСЕТИЛЕТНА СОФИЙСКА ТРАДИЦИЯ

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В началото на 90-те клекшоповете станаха неизменна част от градската култура в столицата. Десетки мазета и сутерени бяха трансформирани в малки магазинчета, а странното им очарование бързо ги превърна в един от неофициалните символи на София.

През последните години клекшоповете постепенно започнаха да намаляват и към момента са застрашени от изчезване. Точно затова, за представянето на българския пазар на Jack Daniel’s Tennessee Apple — свеж прочит на култовото американско уиски през 2023г., NEXT DC решават да възродят интереса към тази софийска градска традиция, като вдигнат наздравица в чест на културния им принос за града. За да запознаят модерния градски човек с новия вкус на Jack Daniel’s, те освежават и възраждат един добре познат софийски феномен — “клекшопа”.

За целта Jack Daniel’s и творческа агенция NEXT-DC превърнаха изоставен клекшоп на бул. Г. С. Раковски 110 в София в “KLEK SHOT”: pop-up бар, в който потребителите могат да дегустират Tennessee Apple по най-бързия и ефикасен начин — под формата на шот. KLEK SHOT отваря в 19:00 и работи до полунощ от четвъртък до неделя до края на юни 2024г.

Кампанията е отличена в две категории на 25-ия Киевски международен рекламен фестивал: злато в Experience & Activation / Culture & Local и бронз в Out of Home / Culture & Local. Освен това KLEK SHOT е номиниран в 5 категории на друг международен фестивал — White Square, където наградените ще бъдат обявени на 7 юни.