Hennesy X.O: Животът е одисея

Носителят на "Оскар" Деймиън Шазел е най-новият режисьор, който изследва легендарната сага "Одисея" на Hennessy X.O в нов късометражен филм от DDB Paris.

от Redlink
Hennesy X.O: Животът е одисея

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Hennessy обяви глобалния старт на "Life is the Greatest Odyssey", трогателно визуално преживяване, режисирано от носителят на Оскар, режисьорът Деймиън Шазел. Късометражният филм бележи поредната стъпка в традицията на Hennessy да си партнира с известни режисьори за опусa "Одисея" на марката, след успешното ѝ сътрудничество с емблематичните режисьори сър Ридли Скот (2019) и Nicolas Winding Refn (2016).

Вдъхновен от идеята, че всяка капка от Hennessy X.O е Одисея, режисьорът на Whiplash, La La Land, First Man и Babylon размишлява как най-малките моменти могат да предизвикат разрушителна Одисея от мисли и спомени.

Седемминутният визуален шедьовър на Шазел представя историята на музикант, който се оказва пометен от спомените на живота си във вихрено приключение, където места, хора, звук, музика и емоции се сливат в рамките на една глътка коняк Hennessy X.O. В характерния си кинематографичен стил режисьорът завършва пиесата с нотка на благодарност и надежда, подтиквайки зрителите да погледнат навътре и да размишляват върху собствения си живот. Една от поразителните характеристики на филма е неговата музика, създадена от носителя на Оскар Джъстин Хъруиц, който често си сътрудничи с Шазел. Заедно те създават във филма на Hennesy симбиотична връзка между визуалното и слуховото, обединявайки спомените на музиканта с ритъма на саундтрака.

"Филмът се съсредоточава върху идеята, че най-мимолетните емоции могат да предизвикат одисея, в която детството, ранната зряла възраст и бъдещето се припокриват", казва Деймиън Шазел - филмов режисьор, сценарист и продуцент. "С Hennessy X.O погледнах в спомените на един човек, докато оставях публиката да завърши картината."

Преди снимките на филма в Прага, Деймиън Шазел посещава избите на Hennessy's Cognac. Вдъхновяваща прелюдия, която насърчава декорирания режисьор да направи ясни паралели между занаятчийските методи на Хенеси и изкуството на киното.

"В епичната си "Одисея" Деймиън Шазел деликатно изпълва всеки елемент от филма с майсторството и безвремието на производството на коняк", каза Лоран Боилот, президент и главен изпълнителен директор на Hennessy. "Френско-американски разказвач с дарба да прави по-големи от живота емоции на екрана, Шазел е идеалният партньор, който да капсулира величието, което се крие във всяка една капка коняк Hennessy X.O."

Процесът по създаването на рекламата от творческата агенция DDB Paris продължава три години. Кинематографичната поредица на Hennessy X.O изследва седемте дегустационни опсиания на коняка чрез различните стилове на режисьорите, визуално артикулирайки сложността на оригиналния Extra Old (X.O) коняк чрез епична Одисея.