Hennessy X.O x Kim Jones: където конякът среща модата

Вижте филма „Тъканта на времето“ създаден от DDB Paris за първата в историята на марката модна колаборация на Hennessy

от Redlink
Hennessy X.O x Kim Jones: където конякът среща модата

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

За първи път в историята на марката Hennessy обявиха своя колаборация с всепризнатия британски моден дизайнер Ким Джоунс. В дръзка среща на две икони, колекцията Hennessy X.O x Kim Jones свързва улицата и лукса, преплитайки богатството на 150-годишното наследство на Hennessy X.O с творческата визия на Ким Джоунс, работил за марки като Alexander McQueen, Alfred Dunhill, Louis Vuitton, Dior и FENDI.

„Ние сме развълнувани да се впуснем в нова одисея, смесваща производството на коняк и модата с Ким Джоунс - творчески майстор на нашето време“, каза Лоран Бойо, главен изпълнителен директор на Hennessy. „Вдъхновен от емблематичната личност на Hennessy X.O, Ким разработи решително съвременна колекция, която е предназначена да окаже влияние върху културата днес и в бъдеще.“ Това е първият път в който Hennessy си партнира с моден дизайнер и също първия път в който Ким Джоунс си сътрудничи с марка спиртни напитки.

Колаборацията включва уникалния декантер Hennessy X.O Masterpiece, проектиран от Ким Джоунс, лимитирана серия бутилки Hennessy X.O Limited Edition Kim Jones и първата за марката серия маратонки HNY Low by Kim Jones.

Специално за пускането на пазара на колекцията Hennessy X.O x Kim Jones, марката представи и видеоклипa на кампанията The Fabric of Time (Тъканта на времeтo), включващ епизодична роля на самия Ким Джоунс. Създаден от DDB Париж и продуциран от Ocurens Content, филмът е режисиран от френското творческо трио Bleu Désert. Видеото ни представя една странна футуристична среда, нещо средно между дестилерия и ателие за висша мода, а неуловим робот превежда зрителя през пространството, бавно разкривайки вдъхновението зад поетичните детайли на „Тъканта на времето“. Когато роботът влиза в основната стая, под зоркото око на самия дизайнер се разкрива шедьовърът Hennessy X.O Masterpiece, проектиран от Ким Джоунс.

Hennessy X.O Masterpiece

Скулптурният Hennessy X.O Masterpiece, проектиран ексклузивно за Hennessy от Ким Джоунс е произведен чрез технология за 3D печат и завършен на ръка само в 200 екземпляра. Гарафата демонстрира как човечеството и технологията могат да работят заедно, за да създадат нещо уникално, „като парче мода по поръчка за бутилка“, отбелязва дизайнерът. Hennessy X.O Masterpiece черпи вдъхновение от процеса на създаването на Hennessy X.O - изкуство, усъвършенствано от осем поколения майстор-блендъри. Специално разработен титанов корпус изцяло капсулира бутилката като архитектурна втора кожа. Неговите усукани гънки напомнят както за модната техника на драпирането, така и за начина, по който в началото на 20-ти век бутилките Hennessy са внимателно ръчно обвивани в хартия като начин за защита на техните крехки пергаментови етикети.Като завършващ щрих, самата гарафа е потопена в градиентни цветове, ефект, вдъхновен от нюансите на различните дестилати избрани от мастър блендъра, за да композират Hennessy X.O. Докато бутилката е напълно скрита от погледа, конякът може да бъде извлечен от нея с помощта на специален фусил, проектиран от Ким Джоунс - елегантен и игрив ритуал за сервиране на чаша от бленда Hennessy X.O.

Проектирани от Ким Джоунс и изработени във фабрика за обувки, собственост на LVMH в Италия, дизайнът на лимитираната серия маратонки HNY Low by Kim Jones е вдъхновен от ранните баскетболни обувки. Изработени са от лека набук кожа с цвят на коняк, материал, който поема патината на времето. Верен на естетиката на маратонките, Ким Джоунс превръща и опаковката им в част от цялостното изживяване. Всеки чифт HNY Low by Kim Jones се доставя в памучна торбичка, овързана с шнур - форма, напомняща бутилки, които навремето са били увивани в дебела хартия по време на пътуване. Маратонките са представени в дъбова кутия, която преразглежда бъчвите, използвани за отлежаване на златистия елексир,a нейният вълнообразен капак отразява формата на декантерите на Hennessy X.O Masterpiece, проектирани от Ким Джоунс.С препоръчителна цена на дребно от 650 евро, HNY Low от Kim Jones са пуснати на пазара в партньорство с HBX като глобален изключителен онлайн партньор за търговия на дребно и в избрани търговски площи.

Третият елемент от сътрудничеството е Hennessy X.O Limited Edition „готова за носене“ версия на гарафата, специално създадена от Ким Джоунс. Бутилката Hennessy X.O е обвита в алуминиева втора кожа, структурата й показва характерната форма на бутилката, като същевременно предизвиква моден силует. Истинско представяне на сливането на мода и култура с превъзходство и наследство, бутилката с ограничено издание е последната част от партньорството на Hennessy X.O x Kim Jones.