Дрехи и аксесоари, които помагат да откраднете чаша от бара

Новата кампания на Stella Artois, създадена от David и VML, представя капсулната модна колекция Steal Artois

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Истината е, че почти всеки, поне веднъж в живота си, се е изкушавал да „заеме“ някоя чаша от заведение. Емблематичните чаши на Stella Artois са малко по-различни като форма и изработка от типичните бирени чаши, а феновете на марката ги харесват толкова много, че понякога, „без да го осъзнават“, вземат със себе си чашата си, когато напускат заведенията, където са се наслаждавали на напитката. И въпреки че това не е социално приемливо поведение, за Stella Artois то е напълно разбираемо, затова и го поставят в центъра на новата си кампания в Латинска Америка.

Марката на AB InBev използва тази реалност при лансирането на чилийския пазар на създадената от агенциите VML Chile и David New York (и двете собственост на WPP) кампания Steal Artois - модна колекция дрехи, чието име е игра на думи със сходството на думите "Stella" и steal" ("краде" на английски).

В основата на кампанията са забавни видеа,режисирани от Айвън Бишъп и продуцирани от Rebolución, в които марката говори хумористично за това колко често се случва „да се заеме чаша" от бар и разбирайки тази „слабост“, за да улесни нещата за тези, които се интересуват, Stella Artois представя колекция от пет дрехи, предназначени "да привлекат вниманието на другите, а след това и още нещо".

"В Stella Artois сме наясно, че красотата на нашата чаша я е направила емблематичен обект на желание",казва Камила Плас, маркетинг мениджър в AB INbev Chile, в изявление на марката. "Знаем, че заемането е, макар и неудобно, признание за това, така че можем само да припознаем и отпразнуваме всички тези любители на красотата, които като нас не биха могли да устоят на изкушението да се насладят на перфетно сервирана в чаша Stella в домовете си. Тази кампания е почит към всички тях“.

Колекцията дрехи се състои от анорак, шапка - чанта, жилетка, панталони и яке с фалшива ръка. Тя може да бъде видяна на уеб страница, създадена специално за кампанията, където интересуващите се от облеклата също могат да оставят данните си, за да покажат интереса си към артикулите, които ще бъдат разиграни на томбола сред регистриралите се. Кампанията включва преса, външна реклама, дигитални канали и социални мрежи.

"Всяка година хиляди чаши Stella Artois мистериозно изчезват от баровете, неприемлива реалност, но в някои отношения разбираема поради красотата им: прозрение, което ни вдъхнови да го отразим в кампния, насърчаващи хората да "признаят престъплението си", споделяйки снимка на чашата, която са взели назаем" казва Андре Толедо, CCO на David Ню Йорк.