Драматично чисто – сапуненият сериал на Fabuloso

VML New York използват по оригинален и иновативен начин латиноамериканските сапунени сериали в кампанията на марката почистващи препарати на Colgate Palmolive в САЩ

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Fabuloso е марка почистващи препарати (включително перилни препарати и омекотители) на Colgate Palmolive, която стартира преди 40 години във Венецуела, набира голяма популярност в Латинска Америка и САЩ, където достига лидерската позиция по пазарен дял сред всички универсални почистващи препарати и набира фанатични фенове на марката.

Целта на новата кампания на многофункционалния почистващ препарат Fabuloso 2X Concentrated с аромат на лавандула е да разшири преднината на Fabuloso сред почистващите препарати в САЩ, като спечели сърцата не само на преданите фенове на марката, а и на всички потребители.

За да се открои в претрупаната категория на почистващите препарати, кампанията „Драматично чисто“, създадена от VML New York, черпи вдъхновение от теленовелите – драматични латиноамерикански сапунени сериали, известни със своите мелодраматични сюжетни линии и характерни герои.Този стил е изключително подходящ за кампания на Fabuloso, заради произхода на марката и популярността ѝ в Латинска Америка.

„Драматично чисто“ започва с гръм и трясък по време на премиерата на сезон 5 на The Kardashians на 23 май по Hulu.След това кампанията продължава в различни канали и платформи с телевизионни клипове до дигитални реклами, целящи висока видимост и ангажираност.За да се засили допълнително вълнението, в средата на юни, след официалното стартиране на платформата Dramatically Clean, различни мега и макро инфлуенсъри в TikTok ще споделят съдържание в собствените си канали, с допълнително усилване чрез платени медии и пренасочване към собствените канали на Fabuloso в социалните медии.

Джъстин Рот и Джим Ууд, групови творчески директори във VML Ню Йорк, кометират пред медиите: "Fabuloso е наистина като никой друг почистващ продукт, с фанатично отдадена фен база ("Fabnatics", както обичаме да ги наричаме) и специфичен аромат, различен от всичко друго. Искахме да сме сигурни, че правим кампания, която не прилича на нищо друго в категорията. И така, ние се облегнахме на латинското наследство на марката и създадохме сапунен сериал…. което наистина ни позволи да вдъхнем живот на радостния дух на марката и да покажем как Fabuloso винаги доставя превъзходна чистота."

Сапуненият сериал, наречен"The Fabulosos", режисирана от режисьорския колектив Traktor и продуцирана от Stink Films US, е модерен поглед върху жанра, с променящ се актьорски състав, превъзходни сюжетни линии и чувство за необуздано забавление, което обикновено отсъства от категорията на почистването. Сериалът "The Fabulosos" обещава да остави зрителите не само с чисти повърхности, но и с усмивка на лицето.

"Въпреки че Фабулозо е роден и обичан в Латинска Америка, той има огромен брой последователи в Съединените щати", коментира Кристен Бабкс, старши директор "Интегриран маркетинг" в Colgate-Palmolive. "Наистина искахме да намерим правилния творчески начин да ангажираме нашите фенове и да привлечем нови потребители, за да увеличим осведомеността и любовта към марката. Изследванията показват, че американците виждат почистването като стресираща, мърлява и досадна работа, но с Fabuloso то може да бъде различно“.