Дедпул и Върколака в новата реклама на Heineken Silver

В новата кампания на марката, създадена от Le Pub, двамата супер герои слагат край на горчивината помежду си с Heineken Silver

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С новата си рекламна кампания Heineken Silver навлиза в кинематографичната вселена на Marvel (MCU) с кампания, обвързана с предстоящата в края на юли премиера на новия филм на Marvel Studios "Deadpool & Wolverine". Кампанията е с с участието на звездите на филма Райън Рейнолдс (Deadpool) и Хю Джакман (Wolverine) и е разработена от агенцията Le Pub в сътрудничество с агенцията на Райън Рейнълдс Maximum Effort. Кампанията включва телевизионен клип, промоция в магазините, както и подкрепа в дигиталните и социалните медии.

В рекламата Heineken Silver е мостът, който помага на двамата супергерои Дедпулl и Върколака да премахнат горчивината помежду си. Видеото започва с битка между Дедпул и Върколака, по време на която Дедпул успява да превърне адамантиевтие нокти на Върколака в кенове Heineken Silver. На фона на песента "Just the Two of Us" на Бил Уидърс и Гроувър Уошингтън-младши, супергероите прекъсват битката си, за да се насладят на бирата заедно.

Обвързването на кампанията с новия филм на Marvel Studios засилва връзката, която Heineken формира със студиото, започнала с продуктово позициониране в "The Falcon & The Winter Soldier" и с рекламата на Heineken за Super Bowl през 2021 с "Ant Man & The Wasp: Quantumania".

Кампанията на Heineken Silver с "Deadpool & Wolverine" е продължение на кампанията на марката "All The Taste, No Bitter Endings" (Целият вкус, без горчивина), която се фокусира върху по-ниското алкохолно съдържание на Heineken Silver, както и върху вкуса ѝ.

Показвайки дългогодишни съперници, които преодоляват различията си, рекламата отразява позиционирането на бирата като по-малко горчива опция.

Марките в бирената индустрия все по-често през последните години се фокусират върху Light бирите (по-нискоалкохолни и по-малко калорични бири), предназначени за нарастващия брой потребители, които търсят по-нискоалкохолни алтернативи на традиционните бири, но все пак не искат да се откажат напълно от алкохолното съдържание на напитката и да консумират безалкохолни бири. Докато маркетингът на light бира доскоро беше съсредоточен около по-малкото калории на този тип бири, напоследък фокуса се измества, като много брандове в категорията избират да наблегнат на вкуса вместо на по-ниските калории и други хранителни статистики, като Miller64 (заради броя калории на напитката) бе преименуван на Miller Extra Light.