Дори когато не е Heinz, трябва да е Heinz

„Измами с кетчуп“ е вдъхновена от публикация в Snapchat на служителка в ресторант, хваната да презарежда бутилки Heinz с генеричен продукт.

от Redlink , Източник: Kraft Heinz
Дори когато не е Heinz, трябва да е Heinz

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Нова камапания на Kraft Heinz, развита от Rethink, обръща специално внимание на онези ресторанти, които пълнят бутилки за кетчуп Heinz с продукт от други марки кетчуп.

„Измами с кетчуп“ е вдъхновена от публикация в Snapchat на служителка в ресторант, хваната да презарежда бутилки Heinz с генеричен продукт.

В кампанията Heinz насърчава потребителите да ги тагват в Instagram за ресторанти, които правят същото и обещават на най-тагвания ресторант да „се чуят с тях“. Кампанията също така ще се разшири с външни активации в Ню Йорк и Чикаго, социални медии, реклами във вестници и списания. Към кампанията се включват и Publicis 57 на Starcom, който се занимава с медиите в САЩ, и Zeno, който поема връзките с обществеността.

Преследващата фалшификати кампания се заиграва с дългогодишния слоган на марката „Трябва да бъде Heinz”. Практиката за пълнене на бутилки на марката с друг вид кечуп не е нова, но за пръв път през 2016 г. веригата Nando's имаха проблеми, след като в социалните медии бяха обвинени във фалшифициране, което доведе до неприятности и изявления на говорител на марката.

Сегашната кампания „Измами с кетчуп“ обаче не цели преследване и наказване на измамниците. Heniz искат да работят с обвинени заведения, за да получат клиентите им желания кетчуп и същевременно да помогнат на местния бизнес в бутилките наистина да има кетчуп Heinz. Допълнително марката се свързва по-силно с „Трябва да бъде Heinz”.

„Това е реално поведение, което забелязахме по целия свят и искахме да извадим наяве. То показва точно колко голяма тежест носи марката Heinz и колко много дори само бутилката говори за качеството“, казва Майк Дъбрик, главен творчески директор и партньор на Rethink в изявление за пресата.

Кампанията не е първата по рода си от Heinz. Те имаха подобна кампания с „бакшиши“ за Heinz миналата година, където потребителите, които се хранеха в заведения, които не предлагат кетчуп Heinz, бяха насърчавани да оставят 1 долар „Бакшиш за Heinz” при получаването му. Споделилите в социалните медии бакшиша, имаха шанс да спечелят възстановяването му. Heinz също така предложи безплатна целогодишна доставка на кетчуп на първите 10 ресторанта, които преминаха към марката.