Disco Santa – Джон Траволта в коледната реклама на Capital One „Треска в празнична нощ“

69-годишният Джон Траволта отново се превръща в Дядо Коледа за Capiyal One, като този път пресъздава танца си от "Треска в събота вечер" от 1977 г. в една от най харесваните реклами този сезон

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Всяка година коледните реклами, които завладяват сърцата на хората, са обикновено рекламите на търговски вериги или шоколадови изделия. Тази година обаче една от най-обсъжданите и най-любими коледни реклами в САЩ е на финансовата институция Capital One. Рекламата Disco Santa (диско Дядо Коледа) с участието не на кого да е, а на самия Джон Траволта, е брилянтна смесица от носталгия, хумор и празничен дух. Тя успешно съчетава носталгията с празничната радост на Коледа, като същевременно популяризира картата Quicksilver на Capital One , с която се връщат обратно 1,5% от всяка покупка.
В рекламата Джон Траволта влиза отново в легендарната си роля на Тони Манеро от "Треска в събота вечер" от 1977 година, пресъздавайки легендарната начална сцена на филма на фона на музиката на "Stayin' Alive" на Bee Gees, в която Манеро се разхожда пв Ню Йорк oт 70-те, облечен в емблематичния си бял костюм, с който блести на дансинга. Но тук Траволта е заменил белия костюм с червен костюм на Дядо Коледа, а на врата му има златен медальон "Свети Ник" . Зрителите виждат как Дядо Коледа - Траволта си купува бисквитки, стилен чифт обувки (с любезното съдействие на Дона Песков, позната от ролята си на Алис от „Треска в събота вечер“) и дори дискотопка за коледната елха, като през цялото време плаща безконтактно с картата си Capital One Quicksilver, защото, естествено, Дядо Коледа не борави с пари в брой в наши дни. Както и във филма, Траволта се озовава в дискотеката, където. След чаша мляко удивлява всички на днасинга.

60-секундния спот, "Disco Santa" е творческо сливане на класическо кино и съвременна реклама, изпълнена с културни препратки и е един от най-добрите примери за интеграции на звезда в реклама. Намирайки такъв силен – и много празничен – начин да използват Траволта, Capital One успяват да се отличат силно от другите празничниреклами, да започнат разговор и да получат енергия от културните препратки, които използват. Културните препратки са чудесен начин за получаване на "широкия лъч" дясно мозъчно внимание, което помага за изграждането на марки. Рекламата има 5,3 звезди в Test Your Ad на System 1, което е белег за изключителна ефективност и я поставя начело в списъка на празничните реклами за 2023 г.

Capital One има история на създаване на ангажиращи и запомнящи се коледни реклами, често включващи изяви на знаменитости и умен хумор. Рекламите им обикновено смесват празничния дух с практичността на финансовите им продукти, което ги прави едновременно забавни и информативни. Интерпретацията на Джон Траволта на Дядо Коледа за празничния сезон в реклама на Capital One не е за първи път. Звездата вече беше в ролята на Дядо Коледа през 2020 г., като си сътрудничи със Самюъл Джаксън за първи път след ролите им в „Криминале“. Тогава рекламата показваше как животът преминава към отдалеченост, използвайки технологиите, за да си останем вкъщи, така че рекламата през 2023 г. отбелязва официално "социалната" версия на живота.