Банката, която сам би си препоръчал

В новата кампания на Buzzman за BoursoBank пътуването във времето помага да препоръчаш банката на самия себе си

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Френската онлайн банка BoursoBank (собственост на Societe Generale) има за цел да достигне до 8 милиона клиенти до 2026 г., като отговори на техните очаквания и нужди чрез пълната гама от високоефективни финансови продукти за ежедневно банкиране, спестявания, сделки на фондовия пазар, заеми и застраховки, при това на най-добрата възможна цена. BoursoBank е банката, която в продължение на много години се възползва от най-високата степен на удовлетвореност на клиентите в банковия сектор и по-голямата част от новите й клиенти идват по препоръка от близък или приятел,който е клиент на банката. През 2024 г. BoursoBank продължава да се утвърждава като еталон в банковия сектор във Франция, с повече от 6 милиона доволни клиенти, като е класирана като най-евтината банка за 16-та поредна година.

В продължение на 7 години комуникацията на BoursoBank подчертава силата на препоръките от своите доволни клиенти и се откроява в банковия сектор във Франция с позиционирането си като "Банката, която искате да препоръчате“. През 2019 г. BoursoBank подчерта в кампанията си, че дори не се нуждае от една от най-големите знаменитости в света - Брад Пит, да хвали достойнствата й, тъй като нейните клиенти вече го правят много по-добре.

След Брад Пит през 2019 г., в рекламите от комуникационната платформа „Банката,която искате да препоръчате“ през 2021 участва и Майк Тайсън, а
през 2022 г. в кампанията участва и френският актьор, носител на Оскар Жан Дюжарден (Артистът).

Новата кампания на BoursoBank, създадена от агенцията Buzzman развива дългогодишната платформа „Банка, която искате да препоръчате“ по един нов и необичаен начин: самопрепоръка. В пищната нова реклама на BoursoBank, режисирана от Ромен Шасинг чрез продуцентската компания Solab, две приятелки изобретяват машина на времето с една единствена важна цел - да препоръчат онлайн банката BoursoBank на своите 20-годишни „аз“. В неистово приключение, по време на пътуване във времето, главните герои преминават през различни исторически епохи (от праисторическите времена до бъдещето, преминавайки през Френската революция), преди най-накрая да успеят да кажат на по-младото си „аз“си да се присъедини към BoursoBank, всичко това на фона на The Rockafeller на Fatboy Slim.

BoursoBank използва тази кампания, за да подчертае водещата си позиция и ангажимента си да предлага услуги, достъпни за всички. Запомнящият се характер на приключението във времето и оригиналността на концепцията за самопрепоръка биха могли не само да укрепят лоялността на клиентите, но и да привлекат нови клиенти, заинтригувани от този различен маркетингов подход.
Използвайки силата на хумора и завладяващото разказване на истории, BoursoBank се надява не само да укрепи репутацията си, но и да насърчи хората да мислят по различен начин относно избора си на банка.

Медийната кампания, организирана от iProspect включва телевизионни излъчвания на пълната едноминутна версия и по-кратки формати, адаптирани към различни канали, като освен телевизия рекламата се излъчва в дигитални канали и в социални медии. Тази стратегия има за цел да увеличи максимално обхвата на кампанията, като гарантира, че посланието на BoursoBank достига до широка аудитория.