Alexander McQueen и филмът Lucia: The Jeweled Satchel

Вижте Лусия Феърфул в един необичаен филм ноар на модната къща

от Redlink
Alexander McQueen и филмът Lucia: The Jeweled Satchel

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Луксозната британска модна марка Alexander McQueen избра нестандартен начин за реклама на популярния си модел дамска чанта с четири сребърни пръстена и череп The Jeweled Satchel. Чантата е главен герой в късометражен филм, изцяло издържан в естетиката на ноар филмите, с характерната за тях аура на мистерия и напрежение.

В главната роля във филма е британският модел и музикант Лусия Феърфул, редовен колаборатор на модната марка. която не се разделя с блестящата черна версия от крокодилска кожа на чантата Jeweled Satchel. Феърфул върви по тъмни алеи, тъмната й фигура е засенчена от уличните лампи зад нея, докато я следваме из емблематични за родния ѝ град Глазгоу и места като The Barrowland Ballroom, където тя има участие със своята група Lucia and the Best Boys. Суровостта на архетипа femme fatale, представен от Феърфул, подсилва привлекателността на черната чанта- бижу, предлагайки усещане, както на вълнение, така и за опасност, което е характерно за творчеството на основателя на марката Маккуин. Един от най-известните негови цитати е „Искам хората да се страхуват от жените, които обличам“. Неразделна част от културата на Александър Маккуин е съпоставянето между женското и мъжкото начало, крехкостта и силата, романтиката и бунта, мъжа и машината.

Филмът Lucia: The Jeweled Satchel е продуциран от PRETTYBIRD и е режисиран от известната режисьорка на музикални видеа Софи Мюлер. Софи Мюлер наскоро режисира и „Storm Chasing“, късометражен филм, вдъхновен от колекцията на Alexander McQueen пролет/лято 2022 г., създаден в сътрудничество с креативния директор на марката Сара Бъртън. Сара Бъртън е творчески директоо на марката от 2010 година, като под нейното ръководство модната къща създава аплодирани от критиката колекции, водени от изключителната ѝ лична визия и уважението ѝ както към експериментирането, така и към провереното и доказано във времето качество на изработката.

Филмът Lucia: The Jeweled Satchel е първият от поредица филми, която ще продължи и през 2023 година, като всеки филмов проект ще представя различен герой, който изразява възприятието на творческия директор на марката Сара Бъртън за жената McQueen.