Емоционално здраве в една хапка

Стресът е ежедневие и все повече хора избират междинни закуски през деня, който да допринесе не само за физическото, но и за емоционалното им здраве.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Емоционално здраве в една хапка

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Емоциите и храната винаги са били свързани, но сега все повече закуските между храненията се използват по-целенасочено и осъзнато за промяна на чувствата на ядящия. Според годишния доклад на Mondelez International за състоянието на закуските, публикуван през януари тази година, 80% от глобалните потребители търсят закуски, за да подобрят емоционалното си здраве. Иновативните компании се възползват от емоционалните нужди на потребителите, като пускат продукти, които целят да подобрят настроението им.

Обещавайки да намалят нивата на стрес на потребителите, израелската хранителна технологична компания myAir стартира здравословни блокчета за закуска през януари 2022 г. Преди да ги закупят, купувачите правят тест, за да определят индивидуалното си ниво и вид на стрес, след което им се препоръчва персонализиран режим на продукти. Блокчетата включват „супер растения“ като женшен, червени боровинки и пасифлора и са цветно кодирани с имена като Focused Yellow и Calm Green.

Базираната в Ирландия Unwind пуска барчета за закуска през февруари 2021 г., които помагат на хората, които ядат, да внесат усещане за спокойствие и релаксация в края на деня си. Предназначени да се консумират като закуска преди лягане, Unwind Bars се приготвят с лайка, череша Монморанси и l-теанин, за да насърчат по-добър нощен сън. Наред с хранителните си продукти, Unwind има поредица от съдържание, наречена Relax Hacks, която включва йога, медитация и дори истории за сън, за да помогне на потребителите допълнително да се отпуснат.

Базираната в САЩ Smpl пуска своите закуски за подобряване на настроението през октомври 2021 г. Гамата барчета за закуска се състои от Energy Bar, Focus Bar, Immunity Bar и Calm Bar (за енергия, фокусиране, имунитет и спокойствие) и включва съставки като екстракт от маточина и бъз.

Емоционалните диети са процъфтяваща тенденция, обяснява пред Wunderman Thompson Intelligence Айша Чотани, основател на Moment - функционална компания за напитки: „Много хора – знаменитости, влиятелни личности – сега започват да говорят за своето психично здраве и през какво са преминали , така че сега има този диалог, който смятам, че ще подтикне хората да започнат да включват по-функционални съставки [в диетите си].“ Тъй като много хора вече търсят закуски, за да им дадат позитивен емоционален тласък, компаниите усъвършенстват емоционалните ползи от своите хранителни продукти.