CNN Бразилия – нито ред извън фактите

Almap BBDO използва генерирани от полиграф изображения на кадри от войната в Украйна, на фона на изявления на Владимир Путин, за да подчертае търсенето на истината в новините

от Redlink
CNN Бразилия – нито ред извън фактите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

От края на май стартира новата кампания на CNN Бразилия, създадена от агенцията Almap BBDO. Кампанията включва видео, което се излъчва както в ефира на медията, така и в каналите ѝ в социалните медии, външна реклама, кинореклама и радио.

Кампанията съдържа смело изявление за начина, по който CNN извлича фактите от огромния обем информация, която залива света всеки ден.

Видеото в основата на кампанията се съсредоточава върху войната в Украйна, противопоставена на изявления на руски език на президента Владимир Путин като: „Нямаме планове да нахлуем в Украйна“ и „Не възнамеряваме да налагаме нищо на никого със сила". Поразителното е, че докато зрителите чуват тези изявления, рамото на полиграф (детектор на лъжата) се плъзга напред-назад, като редовете създават изображения на образи на кадри от руската инвазия в Украина, излъчвани от CNN Бразилия. Видеото завършва с посланието: „Нито един ред отвъд фактите.“

Използването на непрекъснатата линия на полиграфа е визуалната метафора, придаваща на съпоставянето на изявление и факти силно въздействащ и запомнящ се ефект.

Марко „Пернил“ Джанели, главен творчески директор на AlmapBBDO, казва: „Най-обсъжданата тема в журналистиката днес, от дълго време насам, е „фалшивите новини“. И тъй като всяка медия се занимава с този въпрос, всяка кампания би трябвало да предприеме нов подход. Ето защо бях такъв фен на използването на полиграф, за да изобразя реални събития и да покажа ангажимента на CNN Бразилия към истината."