Свързаната с интернет телевизия не е панацея

Рекламодателите гледат с надежда на свързатана с интернет телевизия (CTV), но излъчването на реклама там остава проблематично.

от Redlink
Свързаната с интернет телевизия не е панацея

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Хората имат все повече начини да гледат любимото си съдържание, независимо дали у дома или в движение. Свързаната телевизия (CTV) се отнася до устройства, които са свързани към интернет и позволяват на зрителите да гледат стрийминг на видео и музика и да сърфират в мрежата. Всички CTV позволяват на публиката да използва приложения като HBO, Netflix, Amazon Prime и други стрийминг платформи, които стават все по-популярни и отнемат от времето за линейна телевизия, особено сред по-младите зрители. В този смисъл е обяснимо, че рекламодателите се отнасят с голям оптимизъм към потенциала на свързаната телевизия (CTV) да стимулира рекламните и бизнес резултати, но нов доклад подчертава конкретни проблеми, които CTV трябва да реши, свързани с прозрачността и проверката.

Проучване на измервателната компания DoubleVerify и търговската организация IAB Europe установява, че половината от респондентите рекламодатели смятат CTV за възможност за достъп до премиум програми в голям мащаб. Едновременно с това за половината от респондентите, създатели на съдържание за CTV, приоритет е убеждаването на нови партньори да започнат да рекламират в CTV.

Тази комбинация от възгледи на рекламодатели и приоритети на платформите сигнализира светло бъдеще за CTV, но проучването също така подчертава степента на пропилени дигитални инвестиции в този премиум канал. Освен това той предупреждава, че това се усложнява от рязкото нарастване на схемите за измами с CTV реклами през последните няколко години.

Само 30% от рекламодателите и CTV платформите имат пълна прозрачност за разположението на рекламите в CTV.

Подобна част (27%) никога или рядко имат представа за това доколко марките са подходящи за дадени кампании.

Една от всеки три импресии е отчетена в CTV за реклами, когато телевизорът е изключен.

Само 44% от рекламодателите и 39% от платформите измерват дали рекламите им са били гледани.

По-малко от половината рекламодатели и платформи използват проверка на качеството на CTV.

Съществува „очевидна нужда от проверка и по-голям контрол на качеството“, казва Хелън Мусар, главен маркетинг директор в IAB Europe. „Веднъж адресирани, марките ще могат да се насладят на всички предимства на този трансформиращ канал.“