Ръководство за осигуряване на приходи от спортен трафик с Adsterra

Как да увеличите печалбите на сайта си по време на големи спортни събития

от Redlink , Източник: Adsterra
Ръководство за осигуряване на приходи от спортен трафик с Adsterra

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Adsterra е глобална рекламна мрежа с уникален подход за грижа за партньорите и десетилетно присъствие в дигиталната реклама. Мрежата помага на 35k + издатели по целия свят да си осигурят приходи от всякакъв вид трафик, което прави репутацията ѝ достатъчно солидна, за да се нарече най-добрата алтернатива на Adsense.

Не е тайна, че значимите спортни събития са чудесен източник на свежи парични потоци не само за уебсайтове, фокусирани върху спорта, но и за сайтове в много други ниши като развлечения, esports, стрийминг, филми онлайн и т.н. Спортните фенове са запалени, емоционални и ангажирани, докато следят отблизо любимите си отбори или играчи, отбелязват и липсват, печелят и губят. Ако се чудите как да увеличите печалбите на уебсайта си, ние сме тук с прозрение: можете да печелите от спортен трафик и да печелите от реклами в iGaming. Тази вертикала може да ви донесе високо eCPM преди и по време на спортни събития.

Затегнете колите. Започваме вълнуващо сафари през джунглата на монетизацията на спортния трафик с Adsterra.

Какво представлява iGaming?

Преди да можем да продължим, трябва да дефинираме iGaming. По същество iGaming е дигитално представяне на игри на късмета, което може да бъде всичко от лотарии до т.нар. панаирни игри (забавни игри базирани на късмет или умения, с фиксирана такса за участие и награда за победителя като награда от стрелбище, лов на патета и т.н) и дори и ези-тура. Понятието включва потребители, които поставят залог на непредсказуем резултат от дадено действие.Ето някои от нишите, които могат да се считат за част от вертикалата на iGaming:
● Спортни прогнози / прогнози за електронни спортове
● Игри с карти
● Бинго
● Игри със зарове
● Лотарии
● ... и още

Съвременната iGaming индустрия е една от най-бързо развиващите се вертикали. Само в САЩ iGaming-а нарасна с 22,9% от 2022 до 2023 г., като общите приходи надхвърлиха 6 млрд. Най-голямата част от този ръст се дължи на дейности, свързани със спорта. Вертикалата се разраства в други региони, като Латинска Америка и все още има много неизползван потенциал.

Как спортът увеличава трафика на iGaming

iGaming е една от вертикалите, които водят до най-значителни печалби с Adsterra, така че уебсайтовете със спортна аудитория успяват да монетизират трафика си. Това е особено вярно преди и по време на спортни събития като финали на турнири, състезания, мачове и т.н. Всяко кликване, преглед и ангажираност е потенциален източник на доходи. Много популярните първенства естествено привличат разнообразна и ентусиазирана публика, характеризираща се с ентусиазъм, лоялност и последователна ангажираност. Това уникално ниво на аудитория дори има определен термин за своето онлайн поведение - често наблюдаван феномен, наречен "бурно поведение"(burstly behavoir), характеризиращ се със значителни скокове на трафика по време на спортни събития на живо или на шампионати игри. Както се вижда от термина, тези хора демонстрират по-дълги периоди на продължителност на сесията и по-висок процент на ангажираност, отразявайки техния интензивен интерес и участие в спортния свят. Те са готови да подкрепят любимците си, което ги кара да се интересуват от iGaming.

Само за спортни сайтове ли са подходящи iGaming рекламите?

Може да изглежда, че само ресурсите, свързани със спорта, успяват да монетизират спортните събития. Това не е вярно: изследванията на Adsterra показват и други печеливши ниши на уебсайтове, където iGaming рекламите ще донесат висока eCPM по време на шампионат. Такива са например сайтове с тематика като:

- Развлечение
- Филми онлайн
- Даунлоуд
- Стрийминг
- Електронни спортове

Как да монетизирате уебсайта си по време на големи спортни събития?

Тъй като когато има важна игра или спортно събитие има много трафик, трябва да сте подготовени за това и съответно да поставите на сайти си реклами и други инструменти за осигуряване на приходи. Нека преминем през най-важните стъпки от подготовката и пускането на iGaming реклами по време на спортни събития.

А. Вижте календара на спортните събития
Първата стъпка, преди дори да подготвите уебсайта си за монетизация, е проучване. Трябва внимателно да изберете събитие от стотиците възможни мачове, спортни лиги и спортове. Помислете за вашата аудитория и нейните предпочитания: GEOs, спорт, играчи. Много зависи от спорта, който избирате и популярността му в страната на вашата аудитория. Събирането на информация за спортни събития може да е трудно, но Adsterra ви помага: просто прегледайте календара им за 2024 г.

Б. Подгответе уебсайта си за предстоящо увеличаване на трафика
След като сте избрали събитието, трябва да подготвите уебсайта си за спортните фенове. Изгответе съдържание, оптимизирайте го с инструменти за SEO, за да се откроите в търсенето и го планирайте за публикуване. Ако не сте съвсем добре запознати със SEO, започнете с безплатния имейл курс на Adsterra за SEO и растеж на трафика. Кликнете тук, за да го получите.

Ето няколко идеи за това как можете да увеличите шансовете си за спечелване на спортна аудитория:
- Публикувайте свой собствен календар със спортни събития: може би има нещо важно за вашaта конкретен геолокация;
- Интегриране на софтуер за стрийминг, за да споделяте мачовете;
- Вижте препоръките в блога на Adsterra, за да сте сигурни, че уебсайтът ви е готов да конвертира спортния трафик.

В. Готови? Старт!
След като уебсайтът ви е добре подготвен за любителите на спорта, можете да започнете с най-вълнуващата част: поставянето на реклами. За да направите разположението на рекламите гладко и безпроблемно, просто трябва да се регистрирате в Adsterra и да изпратите уебсайта си за одобрение. След като бъде одобрен (което обикновено е в рамките на минути), можете да прегледате и изберете рекламния формат, който смятате, че е най-подходящ за случая. Когато завършите всички настройки за реклами, не се колебайте да добавите рекламния код към уебсайта си и да се насладите на приходите от спортния трафик.

За да Ви дадем представа как изглеждат рекламите в Adsterra , вижте нашите изпитани формати, които доказаха, че преодоляват умората от рекламите и стимулират конверсии.

Social Bar

Уникалният Social Bar на Adsterra използва динамични iFrames, които не блокират уеб съдържанието. Освен това Social Bar изглежда модерен и ангажиращ: не създава визуален хаос и не изглежда като агресивна реклама. Social Bar в Adsterra включва много вълнуващи подформати, като Interstitials и In-Page Pushes са най-използваните и ценени от партньорите

Popunders

Popunders са клас onclick реклами, които се показват в нов tab, зад главния прозорец на браузъра. Рекламодателите са готови да платят допълнително, за да показват рекламите си като pop-up(изскачащи) по време на спортни събития, така че когато използвате popunders на уебсайта си по време на събитие, ще печелите повече.

Native ads

Основният принцип на нейтив рекламата е релевантността ѝ към интересите на потребителите и съдържанието на страницата. Интегрирани с контекста, нейтив банерите не дразнят потребителите и предизвикват по-висок интерес, което води до покачване на CPM.

Банери

Дисплейната или банер рекламата е най-старият вид онлайн реклама с доказана ефективност. Банерите са изображения или GIF файлове, които се поставят на уебсайтове на издатели, мобилни сайтове и блогове.

Защо Adsterra е чудесен избор за осигуряване на приходи от спортен трафик с оферти на iGaming?

Adsterra е глобална рекламна мрежа с уникален подход за грижа за партньорите и десетилетно присъствие в дигиталната реклама. Мрежата помага на 35k + издатели по целия свят да си осигурят приходи от всякакъв вид трафик, което прави репутацията му достатъчно солидна, за да се нарече най-добрата алтернатива на Adsense.

Освен разнообразие от доказани във времето рекламни формати с висока конверсия, Adsterra има няколко други предимства за тези, които желаят да си осигурят приходи от спортен трафик:
- Високи и конкурентни цени на eCPM за уебсайтове с теми, подходящи за iGaming оферти
- Блогът на Adsterra предоставя подробни препоръки за монетизацията на спортния трафик, както и спортни календари, за да проверите и изберете събитията, които най-много съответстват на вашата аудитория
- Статистиката на Adsterra и вътрешните изследвания показват, че издателите от такива географи като USA, BR, MX, AR, DOM, BG, BD, PH, NG и ZA са доказали, че достигат страхотни eCPM във вертикалата на iGaming
- Бърз и лесен старт с 1-минутна модерация
- Автоматизирани двуседмични изплащания от $ 5
- Популярни начини на плащане: PayPal, Webmoney, Paxum, Wire
- 100% степен на запълване и функция Anti-AdBlock, увеличавайки приходите с до 35%
- 5% referral програма
- Лични мениджъри и поддръжка на чат на живо 24/7
- Лесна интеграция на API

Заключение
Обобщавайки, трябва да признаем, че iGaming-a изисква специален подход, с много внимание към детайли като рекламни формати и съдържание, геолокация и общия спортен пейзаж. iGaming е прекрасна ниша, от която да печелите, особено по време на добре познати спортни събития, ако знаете правилния начин и сте подготовени. Всичко, което остава да направите сега, е да изберете спортно събитие, което скоро ще се проведе и да проучите възможностите за осигуряване на приходи от трафика от него с Adsterra!