Потребителите крият данните си основно през мобилни устройства

Неразкриването или „маскиране“ на данните се случва основно през мобилни устройства установява нов доклад на Nano Interactive.

от Redlink
Потребителите крият данните си основно през мобилни устройства

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Потребителите са с 58% по-склонни да маскират данните си на мобилни устройства, отколкото на настолни компютри, според нов доклад, който също така разкрива, че използването на VPN и частно сърфиране се увеличава с напредването на скалата на доходите.

Докладът Behind the Mask на Nano Interactive анкетира 2000 потребители в Обединеното кралство през септември 2023 г., за да разбере в дълбочина предпочитанията и мотивите около скриването на техните данни. Подобни проучвания трябва да се приемат с доза съмнение – има разлика между това, което хората казват, че правят и това, което всъщност си правят труда да правят – но е ясно, че марките трябва да стъпват внимателно в тази област. Много потребители очевидно подхождат разумно към възможните последващи употреби на техните данни, независимо дали това е въздействието на динамичното ценообразуване на билетите за пътуване или нежеланите реклами, показващи се на устройствата на любимите хора, когато пазаруват подаръци.

По отношение на това кога и защо хората скриват данните си, най-честата посочена причина е да избегнат повторно насочване, като 49% казват, че крият личните си данни, „за да се отърват от рекламите, които ги проследяват онлайн, след като са търсили нещо“.

Домакинствата с най-високи доходи са с 65% по-склонни да използват VPN и с 69% по-склонни да възприемат частно сърфиране от тези с най-ниски доходи.

По-младата аудитория също е по-склонна да използва частно сърфиране – 41% от 18-24-годишните и 39% от 25-34-годишните казват, че използват инкогнито режим, срещу 22% от възрастовата група над 55 години.

Над една трета (37%) от потребителите казват, че е по-малко вероятно да купуват от марка, използваща имейл или мобилни алтернативни на бисквитки.

Тъй като бисквитките трябва да бъдат напълно премахнати през 2024 г., някои компании предлагат алтернативи въз основа на имейл адреси или номера на мобилни телефони, но този подход няма да се хареса на много потребители. Има „огромна възможност за рекламодателите да правят нещата по различен начин“, казва Карл Уайт, главен изпълнителен директор на Nano Interactive. „Подход, който все още има за цел да разбере интересите на хората и мотивите зад покупките, които правят, но без да използва лични документи или да ги профилира, ще спечели надпреварата.“