Пазаруване в Pinterest – кой, къде и как

Pinterest се превръща в платформа за пазаруване със специфична аудитория и инструменти за въздействие.

от Redlink
Пазаруване в Pinterest – кой, къде и как

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Pinterest традиционно е известен като платформа за визуални открития за потребителско вдъхновение, но напоследък претърпява метаморфоза и марките я забелязват. Pinterest разработва инструменти и функционалности за трансформиране на потребителското изживяване в канал за пазаруване, където хората все повече могат да купуват нещата, които виждат.

Според Мат Сибъри, водещ партньор клиенти в Pinterest, потребителите са по-предпазливи от всякога когато купуват и Pinterest предоставя инструментите, за да им помогне.

„Хората мислят много за покупките си. Съвпада ли с моя гардероб? Мога ли да си позволя тази кухня? Част от бума в онлайн се дължи на хора, които искат да направят повече проучвания преди да купят нещо. Вече не сме толкова лекомислени с покупките си“, казва той.

Традиционно възприеман като чудесен начин за изграждане на информираност, Pinterest сега предлага набор от ефективни решения за марките, за да придвижат клиентите направо до покупка.

Според Pinterest средно месечните потребители (MAU) нарастват с 12% на годишна база до 518 милиона в световен мащаб и повече от 40% от тях са GenZ. Пазарът в Обединеното кралство има 16 милиона MAU.

Gen Z е най-голямата, най-ангажирана и най-бързо растяща аудитория на Pinterest, която натрупва и събира два пъти и половина повече идеи в сравнение с други поколения на платформата. Те също са готови да пазаруват, като половината от седмичните потребители от Gen Z казват, че Pinterest е една от първите услуги, които използват за пазаруване или сърфиране.

Потребителите вече търсят платформи като Pinterest, за да им помогнат да проучват продукти и проекти. Общо 96% от търсенията в Pinterest са немаркирани и рекламодателите могат да достигнат до хора, които са готови да действат, като се насочат към конкретни думи за търсене. С подобрената възможност за пазаруване марките вече могат да приключват разпродажба в Pinterest. Има 50% увеличение на годишна база на купуваните артикули, запомнени на борда на потребители.

Джесика Уитни, управляващ партньор, Total Social казва, че Pinterest е многостранна платформа, която не само служи за откриване на марки, но е и мощен инструмент за рекламодателите.

„Със своите разширени възможности за пазаруване, усъвършенствана технология за визуално търсене и поддръжка за създателите на съдържание, Pinterest се превръща в цялостна платформа, която предлага както полезност, така и забавление“, казва тя.

Разширеният пакет от инструменти за пазаруване на Pinterest включва:

• Shopping ads – подробности като цена и наличност са включени в рекламата

• Carousel ads – Множество изображения, показани в един елемент

• Collections ads – комбинация от изображения и видео за по-голямо въздействие

• Mobile deep links – Отвеждане на клиенти директно към URL, което може да подобри реализациите до три пъти.

• Direct links – Оптимизиране пътуването на клиента с едно кликване от Pinterest до сайт или магазин

• API for conversions – Данните за реализациите се изпращат директно за по-пълно представяне на въздействието на Pinterest

• Third-party e-commerce integrations – Свързване на съществуваща „витрина“ към Pinterest

5 начина да се извлече максимума от възможността за пазаруване на Pinterest

1. Измерете въздействието на кампанията

Внедрете API за реализации, за да видите истинското въздействие на рекламите в Pinterest. След като кампаниите са активни, Pinterest Analytics предоставя интуитивни проверки и отчети за приключване на кампанията.

2. Експериментирайте и оптимизирайте

Възприемете начин на мислене за тестване и учене. Рекламодателите, които възприемат подход с множество цели, постигат по-голям успех от тези, които се фокусират върху една медийна цел.

3. Оценете въздействието на канала

Разработете система за измерване на ефекта, която показва въздействието на Pinterest спрямо други точки на контакт. Това помага за моделиране на правилния медиен микс.

4. Действайте според последните тенденции

Накарайте нововъзникващите тенденции да работят за вас, като разберете повече за доклада Pinterest Predicts, разкриващ тенденциите на утрешния ден.

5. Следвайте най-добрите творчески практики

Дайте на рекламите в Pinterest сила с ясен текст, синхронизирайте с момент или тенденция и покажете продукта или услугата си по начини, по които вашата целева аудитория си представя вашия продукт в живота си. И винаги имайте ясен призив за действие.