Какво е „ротационен“ абонамент?

Думата ротация изглежда означава едно в България и друго за Netflix и Apple+.

от Redlink
Какво е „ротационен“ абонамент?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Колко съдържание трябва да предлага една стрийминг платформа? Платформите Netflix и Apple TV+ имат напълно различен опит в това отношение, което предполага, че няма лесен отговор.

Последният доклад на ScreenThink от изследователската консултантска компания MTM разкрива променящото се поведение на потребителите в Обединеното кралство и подчертава растежа на „ротирането на абонамента“.

Netflix успява да постигне ръст от 10% на плащащите абонати - от 60% на 70% от общия брой потребители - с репресиите си срещу споделянето на пароли.

В същото време 60% от потребителите на Netflix съобщават, че изпитват умора от съдържание – което предполага, че дори огромна библиотека от 8 000 единици съдържание не може напълно да предотврати отпадането на дадени потребители.

Apple TV+, с 500 заглавия, изпитва същия проблем, но по други причини, тъй като зрителите са привлечени от престижни оригинални заглавия, но бързо се оттеглят, след като ги изгледат.

Една четвърт (26%) от потребителите и отпадналите потребители на Apple TV+ съобщават за промяна на абонамента през последните шест месеца. 34% от настоящите потребители казват, че е много вероятно да анулират абонамента си през следващите шест месеца.

Все по-голям брой зрители (12,5%) се чувстват удобно да се абонират и отписват от SVOD услуги на краткосрочна основа, като ги третират повече като помощно средство, отколкото като дългосрочен ангажимент. Това води до ротиране на абонаментите и създава проблеми на платформите.

Зрителите са все по-внимателни към разходите си и са отворени към алтернативи, така че SVOD платформите трябва да демонстрират ясна стойност отвъд простото предлагане на голяма библиотека със съдържание, подчертава Philippe Epailly от ScreenThink. Това може да включва подобрение на потребителско изживяване, куриране на съдържанието и нови модели на ценообразуване, като например поддържани от реклами нива, въпреки че те ще трябва да постигнат внимателен баланс между рекламното натоварване и потребителското изживяване.