Холът е мястото за реклама

Проучване на Thinkbox показва защо холът е идеалното място за реклама.

от Redlink
Холът е мястото за реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Голем екран, професионално съдържание, компания и по-добро настроение се комбинират, за да направят всекидневната идеалното място за реклама – това сочи ново проучване от Thinkbox. Проучването с име „Ефекти от контекста“ включва качествено изследване на 20 представителни домакинства в Обединеното кралство, количествено проучване на 2000 възрастни в Обединеното кралство и използването на съвременни техники за моделиране.

„За да разберете защо рекламата е толкова ефективна в хола, трябва да разберете защо хората са там“, обяснява Анди Дейвидсън, съосновател на Map The Territory. „Виждаме, че хората не се събират само за да гледат телевизия, те също така гледат телевизия, за да се съберат. В този контекст цялото споделено съдържание, от горещата нова драма до обикновена видеореклама, работи в по-висока степен за сближаване на това домакинство. Всичко това прави рекламите по-добре приети, подходящи и в крайна сметка по-запомнящи се. За разлика от това, по ирония на съдбата, социалните медии са много по-лични и това антисоциално съдържание – и рекламите около него – не са подходящи за споделената среда в хола.“

Висококачественото, професионално направено видеосъдържание води до 60% по-голямо запомняне на реклами от непрофесионалното (и такова съдържание представлява 80% от гледането на видео във всекидневната).

Хората са с 44% по-склонни да се доверят на реклама, видяна в професионално съдържание.

Телевизионните екрани стимулират най-голямото запомняне на реклами: 34% повече от реклами, гледани на компютър, 60% повече, отколкото на таблет/смартфон.

Аудиото е важно: наличието на звук към видеото на телевизионния екран увеличава запомнянето на рекламите с 20%.

Запомнянето на реклами се увеличава с 23%, когато се гледа заедно с други хора (и 89% от случаите на споделено гледане се случват във всекидневната).

Телевизията е социална медия: 44% от телевизията се гледа с други хора, в сравнение с 10% за YouTube.

Идеалният домашен рекламен контекст може да увеличи запомнянето на рекламата до 6,3 пъти в сравнение с най-слабата комбинация от фактори (в кухнята, гледайки сами непрофесионално съдържание, което генерира средно 5,1% запомняне на реклама).