Добрите взаимоотношения между агенция и клиент увеличават ефективността

Проучването установява, че резултатите за взаимоотношения са по-добри в двойките клиент-агенция, които са спечелили награда за ефективност.

от Redlink
Добрите взаимоотношения между агенция и клиент увеличават ефективността

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Съвместните проучвания на Aprais и WARC разкриват, че силата на връзката между клиент и агенция има пряка връзка с ефективната работа и резултатите.

Заключението за взаимовръзката между добрите отношения на клиента с агенцията и ефективността на работата идва от кръстосаното съпоставяне на данни от WARC Effective 100 с базата данни на Aprais за оценки на връзката клиент-агенция. Последвалото проучване „Дават ли по-силните връзки по-силни резултати?“ показва по какво се отличават най-силните и ефективни взаимоотношения и посочва къде марките и агенциите трябва да съсредоточат усилията си в развитието на ефективна култура в партньорствата, които изграждат.

Проучването установява, че резултатите за взаимоотношения са по-добри в двойките клиент-агенция, които са спечелили награда за ефективност.

- 68% от агенциите, наградени за ефективност, са получили над средната оценка от своите клиенти.

- 67% от клиентите, които са били наградени за ефективност, са били оценени над средното ниво от своите партньори в агенцията.

Има няколко основни посоки в работата, където добрите отношенията дават видими резултати:
Стратегия. Това е посоката, в която печелившите тандеми клиент-агенция показват най-голямо увеличение на резултата в сравнение със средните резултати за взаимоотношения. И това е валидно както когато клиентите оценяват своите агенции, така и когато агенциите оценяват клиентите, показвайки, че екипите и от двете страни трябва да са включени в стратегията зад
страхотните маркетингови идеи.

Доверие. Може да се разчита на екипа да изпълнява обещаното и да поддържа постоянно високо ниво. Това е поведението, оценено с най-висок резултат както за клиентите, така и за агенциите, а също и ясна и видима разлика при сравняване на наградените екипи с общата средна стойност.

Предизвикателство. Екипът е проактивен и предизвика статуквото, като не позволява нито един конфликт да остане неразрешен. Това е поведението, което показва най-голямата разлика между средно оценените взаимоотношения и победителите.

„Последствията за клиентите и техните агенции са сериозни – и може би за всяко бизнес взаимоотношение. Тъй като несигурността продължава да доминира в света на бизнеса, значението на силните взаимоотношения, които могат да помогнат за преминване през катаклизми, е ясно“ – коментира Ейми Роджърс, ръководител на WARC Creative, WARC. „Това е сигнал за събуждане към индустрията. Положителната връзка клиент-агенция вече не е просто опция – тя е критичен двигател на маркетинговата ефективност” – добавя Ким Уокър,
основател, Aprais.