AI приложения в перспектива

Wunderman Thompson Intelligence разговаря с експерти за приложението на AI.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
AI приложения в перспектива

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Творци, потребители и лидери от различни сфери на бизнеса се борят да впрегнат и използват обширните възможности на изкуствения интелект (AI). Междувременно AI не спира да расте, да се развива и да намира нови приложения. Wunderman Thompson Intelligence разговаря с редица експерти в различни области с поглед към AI, за това как го виждаме сега и какво влияние ще има върху света в бъдеще.

Даниел Хълм, главен изпълнителен директор на Satalia и главен директор на AI за WPP, обяснява какво прави AI: „AI се използва за много подробен анализ на човешкото поведение и разбира какво да прави, за да повлияе и насочи поведението на хората. Вече сме в състояние да направим това с по-голяма убедителност от преди и то с научен подход, което подчертава отговорното използване на тези невероятно мощни технологии.”

Марсел ван Бракел, основател на интердисциплинарния холандски дизайнерски колектив Polymorf, предвижда технологията да достигне до всяка индустрия. „Не мога да си представя област, в която AI да няма приложение, той вече е почти навсякъде. AI е много мощен инструмент за изпълнение или оптимизиране на различни процеси и според мен предстои AI да навлезе в области, където има много несигурност. Не виждам бъдеще без него.”

AI има дълбоки последици за креативността, според Скот Белски, главен стратегически директор на Adobe и EVP за дизайн и нововъзникващи продукти. „Разработването на Generative AI означава, че творческото изразяването вече не изисква изкачване на прословутата стръмна крива на обучение по креативност“, казва той пред Wunderman Thompson Intelligence. „Това ще доведе до нова ера на творческа увереност за всички, които ще произведат невероятни творби.“

Хълм вярва, че AI само ще „ускори творческия процес. Творчеството не може да бъде сведено до набор от операции. AI не може да си постави цел или задача. Хората правят това и AI ще продължи да подпомага нашата креативност.”

Къщите за висша мода и дизайнерите използват силата на AI, за да създават концепции от ново поколение. Марко Маркези, главен технологичен директор на дигиталната модна къща The Fabricant, разказва за въздействието, което AI ще има върху индустрията. „Количеството AI модни творения, които се публикуват показва, че модният дизайн винаги е бил във въображението на хората и неговата демократизация трансформира цяла индустрия“, казва Маркези. „Как AI дизайнът ще бъде интегриран в съществуващите индустриални процеси е нещо, което се проучва от няколко марки.“

„Какво се случва, когато създадем технология, която ни тласка 100 или 1000 години отвъд мястото, където съществуваме в момента? Отвъд мястото, където нашите закони или социални норми могат смислено да се прилагат?“ Джейсън Кармел, глобален ръководител на Creative Data Group във Wunderman Thompson, дискутира тези въпроси с екипа на Intelligence. „Изкуственият интелект е повратна точка, след която ще видим такава рязка промяна. В момента сме в надпревара, за да видим дали можем да въведем адекватни проверки и баланси, за да се защитим и подготвим като общество да използваме тази невероятна технология, вместо няколко избрани да я прилагат върху нас без нашето разбиране или съгласие.”