30-секундният клип има по-добри алтернативи

94% от телевизионните зрители казват, че 30-секундните клипове са им омръзнали. Какви са алтернативите? Roku предлага три по-добре работещи формата.

от Redlink
30-секундният клип има по-добри алтернативи

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

94% от телевизионните зрители са отегчени от стандартния формат на 30-секундни клипове и биха били по-малко склонни да избягват рекламните блокове ако има промени в типовете реклами, които се показват.

В свой доклад, посветен на темата, наречен „Beyond the 30 on Streaming TV“ („Отвъд 30-те в стрийминг телевизията“) платформата Roku анкетира 1316 зрители и посочва, че 66% от 18-34-годишните биха избягвали рекламите по-малко ако бяха по-забавни, докато 53% казват, че биха останали на линия през рекламната пауза ако рекламата не прилича на типичен 30-секунден спот.

Финансираната от реклами стрийминг платформа Roku в сътрудничество с фирмата за медийни проучвания Magna тества три нови рекламни формата и установява, че те осигуряват 57% по-високо ниво на запомняне на марката в сравнение с традиционните 30-секундни телевизионни спотове.

Roku и Magna тестват със зрители различни реклами на рекламодателите T-Mobile, Subaru и Tonal. Проучването разглежда как се представят рекламите спрямо ключови показатели на марката и KPI.

Първо, компаниите тестват брандирано съдържание в кратък формат с лого на рекламодателя, което се излъчва до подходящо съдържание. Един пример е летен видеоклип, включващ съвети за хидратация, представени от Evian Water. Roku нарича тези формати „тематично брандирана заставка“.

След като гледат тематично брандираните заставки, 65% от зрителите казват, че са научили нещо ново, в сравнение с 43% за традиционните телевизионни реклами, същевременно цели 77% признават, че този нов рекламен формат е полезен – на фона на 50%, които намират традиционните реклами за полезни. Проучването на Roku също така регистрира 9% по-високо намерение за търсене на продукта от рекламата, отново в сравнение с традиционна телевизионна реклама.

След това Roku и Magna тестват трейлъри на Roku Originals, спонсорирани от марка – например, за да популяризират предавания като The Andy Cohen Diaries или Anna Kendrick Dummy, като логото на марката е включно в трейлъра. Аудиторията е измерена според намерението за покупка, след като са видели трейлъра и 10% заявяват, че биха купили от рекламодателя в сравнение с 3% за обикновена реклама.

Последният рекламен формат, наречен „Гледайте заедно“, е тематична за бранда поредица от съдържание в кратки форми, която се излъчва в рекламната пауза на филм, представен от дадената марка. Този стил на реклама има степен на запомняне от 66% в сравнение с 39% за традиционните реклами. Един от зрителите казва: „[Рекламата] задържа вниманието ми, за разлика от други реклами.“ Друг отбелязва: „Видеоклиповете бяха наистина увлекателни и интересни.“

Докладът заключава, че рекламите са необходими за поддържането на безплатна телевизия и филми, но адаптирането на стандартния формат би подобрило изживяването на зрителя и би допринесло за по-доброто представяне на марката.