Вампири и извънземни в новата кампания на Pedigree за осиновяване на кучета

Приютите са пълни със страхотни кучета е посланието на кампанията

от Redlink
Вампири и извънземни в новата кампания на Pedigree за осиновяване на кучета

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Половината от кучетата в света са бездомни. Това значи, че по света има изключително много кучета, които се нуждаят от дом. Собствениците на домашни любимци обаче са по-склонни да купуват кучета с родословие, отколкото да осиновяват, защото предполагат, че куче от приют ще има травмиращи преживявания в миналото си, които ще се отразява на поведението му. Макар че приютите често са първото място, където хората търсят куче, всъщност по-малко от 40% от хората в САЩ и по-малко от 30% в Европа реално осиновяват куче от приют.

За да спомогне за борбата с тази стигма върху кучетата от приюти и да насърчи осиновяването им, марката храни за домашни любимци PEDIGREE, собственост на Mars Pet Care, продължава своята дългогодишна мисия да сложи край на бездомността на кучетата с новата глобална кампания: „Приютите са пълни с добри кучета. Те просто се нуждаят от добри домове.“

Кампанията включва два спота, режисирани от Джеймс Рус: „Вампир“ и „Извънземни“. Създадени от BBDO New York клиповете са базирани на истината, че често стечението на обстоятелствата в живота на собственика, а не поведението на кучето, принуждават домашен любимец да се озове в приют.

Във всяка реклама се представят младите собственици на кучета, които се опитват да си представят защо някой не би искал скъпоценните им домашни любимци с различни фантастични истории за техния предишен живот, които са довели до оставянето им в приют за осиновяване.


Така във „Вампир“ младо момче смята, че кучето му някога е било спътник на вампир-веган, който се е чувствал виновен, че любимецът му не може да види дневна светлина и да общува с други кучета.


В „Извънземно“ новият горд собственик си представя как първият собственик на Бандит е бил брилянтен астроном, заедно с когото са търсели из космоса признаци на интелигентен живот. Докато една нощ интелигентният живот ги намира, но привличащият лъч за кучета е повреден, корабът излита, а Бандит е изоставен на Земята.

Кампанията стартира в Герамния. а скоро и на други пазари. Освен телевизия, кампанията включва и дигитални и социални медии.

„Помагането на бездомните кучета да намерят своите вечни домове е от основно значение за нашата мисия тук, в PEDIGREE. Хората обичат космати приятели, но често се отказват да осиновяват кучета от приют от страх, че могат да дойдат с много травми. Тази кампания предизвиква негативните стереотипи около кучетата от приюти, като напомня на хората, че приютите са пълни с добри кучета, които ще станат фантастични спътници. Всичко, от което се нуждаят, е също толкова добър нов дом “, казва Фабио Алингс, директор на световната марка на Pedigree.

Това е поредната от забележителните иновативни инициативи на Pedegree и BBDO за подпомагане на осиновяването на кучета от приюти като „Кучета в ZOOM“ и Doghouse (в Clubhouse). В световен мащаб само през 2020 Mars Pet Care са работили с 223 неправителствени организации, подкрепящи домашни любимци и собственици на домашни любимци в 35 държави и са осигурили над 6,5 милиона ястия и над 600 000 подаръка за домашни любимци със своите дарения.