Проверка на 2021 – кое се сбъдна от тенденциите в маркетинга, бързо оборотните стоки и продуктите за красота

В началото на всяка година Wundeman Thompson Intelligence публикува своя доклад Future 100, в който предвижда тенденциите, иновациите и промените в културата, които ще формират идващата година. В края на годината анализаторите отчитат успешните си прогнози. Ето три от тях.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Проверка на 2021 – кое се сбъдна от тенденциите в маркетинга, бързо оборотните стоки и продуктите за красота

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Маркетинг - Реклами в TikTok

TikTok наистина се превърна в мощен инструмент за търговия и приложение за пазаруване и забавление от един източник.

Марката за грижа за кожата Neutrogena използва TikTok за борба с митовете за грижа за кожата. Стартирала през септември, кампанията „SkinU“ представлява серия от видеоклипове в стил „класна стая“, достъпни в канала на марката в TikTok през цялата 2021 г.

През юли Vimeo и TikTok се обединиха, за да създадат реклами в подкрепа на малкия бизнес. Като първата компания за видео софтуер, която се присъедини към програмата за маркетинг партньори на TikTok, Vimeo със своите инструменти дава на малкия бизнес, рекламиращ в приложението всичко, от което се нуждае за успешна кампания в TikTok.

TikTok дори пусна дигитално списание през ноември, подчертавайки полезни маркетингови подходи за марките, които да използват в приложението. „The Roundup“ показва най-успешните кампании на марки в TikTok и включва инсайти и бележки, от които маркетинг специалистите да се учат.

Храни и напитки - Диети, благоприятстващи климата

Потребителите вземат предвид устойчивостта, преди да изберат следващото си хранене.

AppHarvest - стартираща компания за продоволствена сигурност - събра първата си реколта през януари тази година. Използвайки хидропонни земеделски практики, приложението планира да отвори още 11 закрити ферми в Апалачите до 2025 г. Марта Стюарт е най-известният член на борда на марката.

Група фермери в Мейн отглеждат морски миди, използвайки устойчиви практики за. Отглежданите миди са източник на храна с нулев въглероден отпечатък, като те могат да оцелеят благодарение на планктона, естествено открит в морските води, дори може да бъдат от полза за популациите от миди и стриди в района.

Нов еко-рейтинг на храните променя начина, по който потребителите се хранят. Етикетите на Foundation Earth позволяват на потребителите да сравняват въздействието на храната си върху околната среда, като оценяват продуктите от A+ за страхотни до G за недобри.

Продукти за красота - Ексклузивна грижа за косата

Грижата за косата продължи да се развива по стъпките на грижата за кожата и през тази година, като тенденцията се потвърждава с пускането на нови продукти и нарастващо внимание към грижата за скалпа, еквивалентна на грижата за кожата.

Хиалуроновата киселина придоби популярност в грижата за косата тази година, изтъквайки хидратиращите й свойства за скалпа. Популярната марка за грижа за кожата The Inkey List вече продава хидратиращо лечение за коса с хиалуронова киселина, безопасно за боядисана коса.

Луксозната марка за грижа за кожата Augustus Bader пусна линия за грижа за скалпа и косата през октомври, прилагайки науката за красота към косата. Марката пренасочи своя медицински опит към грижата за коса, като изобрети пет нови продукта, които да се продават в мрежата за търговия на дребно.

Dr. Barbara Sturm пуснаха серия от продукти за грижа за косата през октомври. В допълнение към обширната линия за грижа за кожата на марката и съществуващият серум за скалпа, към продуктовата линия за грижа за косата бяха добавени три шампоана, балсам, четири серума и маска за коса.