Професионалистите са следващото поколение инфлуенсъри

Компаниите се обръщат към професионалисти за промотиране на продуктите и услугите си и така създават нова кохорта от “genuinfluencers” (автентични инфлуенсъри).

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Професионалистите са следващото поколение инфлуенсъри

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Прогнозите на eMarketer са, че разходите за инфлуенсър маркетинг в САЩ ще достигнат повече от 4 милиарда долара през 2022 г. – 12% увеличение спрямо 2021 г. – но остава въпросът към какъв вид инфлуенсъри са привлечени потребителите през 2022 г.? Марките в различните индустрии се обръщат към експерти, за да популяризират своите услуги, в същото време потребителите се обръщат към професионални, проверени източници, преди да направят избора си на продукти.

Проверени експерти.
Unilever използва експерти по грижа за кожата в TikTok, които да обяснят предимствата на новата линия за грижа за кожата тази пролет. Марката Ferver, която популяризира „ферментирали“ продукти в грижата за кожата, като комуникира множество техни предимства, стартира през февруари партньорство с няколко инфлуенсъри и оттогава работи за популяризирането им - дерматолога д-р Линдзи Зубрицки (@dermguru) с 477 000 последователи, инфлуенсърката и добре познат експерт по грижа за кожата Ейми Чанг (@Bondenavant) с 1,3 милиона последователи и дори не толкова познато лице - студентката по медицина Архем Баркатула (@arhemba) с 65 000 последователи. Всички те популяризират новата марка с разговори за това как научно е подкрепена продуктовата линия пред аудитория, която вече се доверява на тяхната преценка. Лора Фрутман, главен изпълнителен директор на вътрешния “инкубатор“ за красота на Unilever The Uncovery, споделя пред Glossy: „Знаем, че нашият потребител търси научни обяснения, затова искахме да включим дерматологични компоненти, но също така да го направим по забавен начин.“

Крипто-инфлуенсъри.
Други компании се обръщат към професионалисти в определени индустрии, за да се представят и да привлекат нов тип последователи. През май потребителите вече могат да публикуват NFTs в Instagram. Изпитателният период включва 16 инфлуенсъри, включително баскетболна звезда на женския отбор на UConn Пейдж Бюкърс. Потребителите могат да споделят своите NFT единици безплатно в Instagram, като ги свържат с дигитален портфейл на трета страна, след което могат да публикуват токени, които са създали или закупили.

Големи бюджети се насочват към предстоящи кампании за подкрепа от инфлуенсъри. Крипто-инфлуенсърката Ирен Джао набира финансиране, подкрепена от Blockchain Capital, което „цели да подкрепи и увеличи приноса на инфлуенсърите за NFT пазара“, според The ​​Block. Стартъпът на Джао, наречен SO-COL, се оценява на 100 милиона долара според хора, близки до компанията. Джао казва, че марката „помага на всички създатели на съдържание и инфлуенсъри, които са изцяло web2, да влязат в web3, като им предоставя много прост потребителски интерфейс“.

Новите автентични инфлуенсъри - “genuinfluencers”.
Експертите инфлуенсъри са водещи в развитието на инфлуенсър маркетинга, проправяйки път за марките и опитвайки се да примамят потребителите с автентична и проверена информация. Дженюинфлуренсърите знаят накъде вървят: компанията Oglivy още през април обяви, че вече няма да работи с инфлуенсъри, които променят телата или лицата си, а през май Boots и Dove обещаха да спрат да променят лицата и телата на инфлуенсърите и моделите в своите социални кампании. Тъй като марките преминават от автентичност към доверие към експертизата, то професионалистите инфлуенсъри изглежда са следващия фокус за социалните кампании на марките.