Превенцията на косопада задава посоката в продуктите за коса

Женският косопад става фокус в стратегиите на компаниите за продукти за коса.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Превенцията на косопада задава посоката в продуктите за коса

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Женският косопад става фокус в стратегиите на компаниите за продукти за коса.

Марките за женско здраве и грижа за косата растат – буквално – тъй като мнозина насочват вниманието си към решенията за женски косопад. Според Coherent Market Insights глобалният пазар на продукти за грижа за косата ще достигне повече от 150 милиарда долара до 2028 г., а пазарът на продукти за предотвратяване на косопад конкретно се очаква да достигне над 31 милиона долара до 2028 г. според доклад на Insight Partners. Тези данни обясняват медийното внимание към косопада при жените и защо, следвайки тази прогноза, марките за грижа за косата пускат многобройни продукти директно насочени към косопада при жените.

Култовата любима марка за коса и красота OUAI пусна през май серум за скалп и капсули с веган добавки против изтъняване на косата. Серумът за скалп и добавките за плътност използват добре познати съставки за грижа за косата, включително пептиди, биотин, хиалуронова киселина и екстракти от грахови кълнове, за да подхранват здравината на косата и да насърчават растежа на косата. Марката пусна продукта в отговор на нарастващото търсене. „Всеки продукт, който пускаме, се ражда от обратната връзка на нашата общност“, казва главният изпълнителен директор на OUAI Колин Уолш в съобщение за пресата. Тези конкретни продукти са разработени в отговор на „заявки за продукти, които се занимават с проблеми като сухота на скалпа, изтънели кичури и накъсване“.

Nue Co пусна два продукта за растеж и плътност на косата през януари тази година. Growth Paste, орална добавка, подпомага растежа на косата и намалява падането на косата, а Supa Thick е локален продукт за предварително измиване, който ексфолира скалпа, като същевременно подпомага растежа на косата и предотвратява косопада.

Основателят на Nue Co Джулс Милър казва пред Glossy, че пускането на продукта е „за жените, които губят повече коса, отколкото обикновено. Статистически това е една на всеки три от нас." Добавката и двата продукта за локална терапия се занимават с загуба на коса при жени, които са в средата на спектъра от причини за косопад: „Имате стандартни причини за проблеми с косата. И те говорят за един фактор, допринасящ за загубата на коса, който обикновено е недостиг на хранителни вещества", обяснява Милър. „Тогава, от другата страна на спектъра, имате хора, които губят косата си. Имат алопеция, имат плешиви петна. Те отиват на лекар, защото се нуждаят от професионална помощ от дерматолог. Този пакет е между двете.”

Луксозната марка за грижа за косата Oribe пусна колекция от продукти за по-силна коса и предотвратяване на падането през февруари. Колекцията, наречена Hair Alchemy, е насочена към предотвратяването на накъсване като основна цел: „Превенцията винаги е била основна категория в грижата за кожата и сега започва да си пробива път в грижата за косата, тъй като потребителите стават все по-образовени“, казва пред Harper's Bazaar мениджърът за разработване на продукти на Oribe Габриела Ракуя. Тристепенната система е проектирана да работи като комплекс за укрепване на еластичността на косата и за укрепване на устойчивостта срещу нацепени краища и накъсване.

През последните седмици разговорите за продуктите за предотвратяване на косопад при жените стават все по-масови. The Today Show на NBC включи сегмент за загубата на коса при жените през май, в който се занимаваше с ефектите на косопада върху самочувствието на жените и популяризира редица лечения и продуктови решения за възстановяване на растежа и предотвратяване на по-нататъшна загуба. Дори луксозната марка за грижа за кожата Augustinus Bader пусна линия за грижа за косата в края на 2021 г., която насърчава растежа на косата. Жените се фокусират върху здравето и растежа на косата си, отразявайки по-широкото внимание към режимите за цялостна грижа за себе си и за красота, а превантивните и възстановяващи продукти се появяват все по-масово, за да отговорят на търсенето.