Опаковки, удобни за всички

Boticário разработва начини за отваряне на опаковки, за да направи продуктите за красота по-достъпни

от Redlink
Опаковки, удобни за всички

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Повечето хора могат да отворят бурканче с овлажнител или да нанесат червило без да се замислят. Но за хора с ограничена сръчност тези рутинни действия с козметика и грижа за кожата могат да бъдат ежедневна борба. С цел да премахне няколко общи бариери, бразилският конгломерат за красота Grupo Boticário проектира два прости аксесоара.

Първият е тънко парче естествен каучук, което наподобява гъвкава подложка за чаша. Може да се използва под контейнера с козметика, за да се държи на място, или над капак, за да се осигури допълнително сцепление. Вторият инструмент, също изработен от гума, е тръба, която пасва върху цилиндрична опаковка - като пръчица за спирала или молив за устни - за създаване на по-дебела, по-ергономична дръжка за по-лесно и стабилно нанасяне.

Boticário разпространява аксесоарите безплатно и прекарва две години в разработването им в сътрудничество с Mercur, бразилски производител на каучукови изделия. В процеса на разработване участват хора с двигателни ограничения на горните крайници, физиотерапевти, дизайнери, инженери и професионални терапевти. Собствената общност Beleza Livre на Boticário, група за съвместно творчество, включваща хора от маргинализирани общности, допринася за тестването и подобряването на инструментите.

Въпреки че все повече марки за козметика и грижа за кожата вземат предвид достъпността, лесните за използване продукти все още представляват малка част от огромния брой артикули за красота, пускани годишно. Да се направи всяка пръчица спирала по-дебела и всеки капак на буркан да се захваща по-добре е далеч от устойчиво, тъй като изисква повече пластмаси и други материали за всеки продаден продукт. Новите „acessórios inclusivos“ на Grupo Boticário може да са път напред, предлагайки безплатни интелигентни допълнителни решения, при това безплатно.

Обявявайки настоящата кампания за пилотна, Boticário ще предоставя своите аксесоари за достъпност безплатно само до 23 март 2024 г., но иновативният ход на групата може да се превърне в стандартна практика, създавайки прецедент за това как други компании за бързооборотни стоки могат да подходят към продуктовия дизайн с емпатия, приобщаване и прагматизъм.