Новинарско съдържание от ново поколение

Големите медии се обръщат към нови модели за ангажиране на вниманието на младите потребители на новини.

от Redlink
Новинарско съдържание от ново поколение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Медийните концерни по света преследват по-младите поколения, предоставяйки по-големи ресурси за новини и разширявайки своите информационни услуги в нови рамки.

New York Times увеличава предлагането на игри, за да подобри абонаментите. „Фокусът ни тази година е разрастването на бизнеса с игри, разглеждайки Wordle като невероятна възможност да запознаем всички хора с нашите игри“, казва за Digiday ръководителят на отдела за игри на New York Times Джонатан Найт. С абонаменти за конкретни игри или пълни редакционни абонаменти, читателите имат достъп до по-популярни игри или версии от по-високо ниво след безплатните пробни версии. В прессъобщение през март Times съобщава за „безпрецедентни десетки милиони нови потребители“ след придобиването на Wordle.

За да популяризира своя ежедневен Spelling Bee (задачи по правопис), New York Times използва дигитални реклами в метрото, за да включи играта в кампания, която свързва екрани с реклами на място. Пътниците в метрото могат да играят като сканират QR кода, показан на рекламите, което стимулира абонаментите.

The Times допълнително стимулира ангажираността на по-младите поколения - ако играчи, които получат статус „Genius“ или „Queen Bee“, споделят резултата си, използвайки хаштага #beetime и тагвайки @nytgames, Times дарява $1 (до $500 000) на First Book , организация, която се занимава с образователни инициативи за нуждаещи се.

ESPN стартира мрежа за създатели на съдържание, за да привлече повече потребители от поколението Z. ESPN Creator Network, както уместно е наречена, ще даде на 10 създатели на съдържание приоритетен достъп до първокласните ресурси спортна информация на ESPN от октомври нататък. „Това, което продължаваме да виждаме все повече от нашата спортна общност в социалните канали е тази гравитация към създаването на автентично съдържание от първо лице“, казва вицепрезидентът на социалните медии на ESPN Kaitee Daley пред Front Office Sports. „Смятаме, че тази програма може да ни помогне да разберем аудиторията малко повече и по-задълбочено и да се свържем с по-нишови спортни общности, които процъфтяват в TikTok, Instagram и т.н., и да помогнем на тези създатели на съдържание, които са на по-ранен етап в изграждането на своите общности.”

През септември New York Times нарече TikTok „новата търсачка“ за поколението Z признавайки, че младите ползват социалните медии като основен източник на информация. Сега New York Times и ESPN се свързват именно с по-младата потребителска база като използват креативни решения, осигуряват нови източници за новини и разширяват своите специални предложения в нови граници.

В новинарската и медийната индустрия старите начини на работа вече са неприложими. Традиционните медийни марки експериментират с нови пътища за ангажиране на по-младите поколения, като използват игри и споделени творчески изживявания, за да привлекат нови абонати към платформите си. Ще трябва ли новинарските и медийните марки на бъдещето също да бъдат марки за игри и съвместно творчество?