Микродози щастие

Потребителите търсят малки всекидневни вдъхновения, които да ги заредят с радост и здраве

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Потребителите търсят малки всекидневни вдъхновения, които да ги заредят с радост и здраве

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според изследване на Световната здравна организация, публикувано през март 2022 г., глобалните нива на тревожност и депресия са се увеличили с невероятните 25% през първата година от пандемията. Светът остава в състояние на смут, стресовите фактори не са изчезнали, продължават кризите и промените в начина на живот заради войната, продължават опасенията за здравето и изменението на климата, което води до повишаване на нивата на стрес. Въпреки това, нови изследвания показват, че хората могат да повлияят на нивата си на щастие чрез чести малки моменти на радост, които да тренират мозъка да предпочита положителни чувства, а не отрицателни като гняв, страх или притеснение. Използвайки това изследване, марките помагат на потребителите с микродози щастие.

През януари 2022 г. стартира Move, нова функция на приложението за медитация Calm. Както подсказва името му, Move се стреми да накара хората да бъдат по-активни за малки периоди от време – 3-5 минути. Достъпни и лесни, но въздействащи, сесиите Move имат за цел да помогнат на хората да изградят ежедневен навик и, както твърди марката, „увеличават радостта“.

След като вижда проучване за ползите от насърчаването на кратки моменти на щастие, Националното обществено радио (NPR) в САЩ създава микросайта Joy Generator миналия юли. Предлагайки успокояващи звуци и визуални ефекти, Joy Generator предоставя малки „хитове“ на радост, за да помогне на хората да преосмислят отношението си към света и да търсят повече моменти на удоволствие, вместо да се тревожат.

Внасяйки усещане за спокойствие в сферата на продуктите за красота, режимът за грижа за кожата и медитация Phytoflow на тайванската компания 3LD стартира в края на 2021 г. Въз основа на изследвания около ползите от медитацията не само върху нивата на стрес, но и върху здравето на кожата, гамата от 10 различни продукта съдържа растителни елементи, които са предназначени да имитират ефектите от медитация; намаляване на стреса и раздразненията, както вътрешно, така и външно, без да се добавят нови ангажименти към списъка със задачи.

В свят, изпълнен със страх и безпокойство, хората целенасочено търсят моменти на радост. Успехът на марките е в намирането на онези малки стимули, които могат да помагат на хората по-често – ежедневни микродози радост.