Мъжете пазаруват повече в социалните мрежи

Проучване на 5W PR разкрива, че мъжете са значително по-склонни да пазаруват в социалните мрежи от жените, както и да пазаруват, докато правят нещо друго онлайн

от Redlink , Източник: 5W PR
Мъжете пазаруват повече в социалните мрежи

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В своя „Доклад за културата на потребителите за 2022 г.“ 5W Public Relations – една от най-големите независими PR фирми в САЩ – разкрива, че мъжете са почти два пъти по-склонни да купуват от платформа на марката в социалнa мрежa от жените. 48% от анкетираните мъже са склонни да купят нещо от профила на марката в социална мрежа, ако приложението предоставя възможност за покупка и плащане, в сравнение с 28% от анкетираните жени.

„Прозрения от цялата индустрия разкриха, че мъжете търсят незабавно удовлетворение и предпочитат да правят лесни покупки“, казва Дара А. Буш, съ-изпълнителен директор на 5WPR. „Интегрираното пазаруване в социалните мрежи предлага на мъжете точно това, което търсят. Няма нищо по-просто и ясно от това да ви бъде показан продукт, който ви върши работа и да можете да го купите веднага там.“

Изследването по поръчка на 5W Public Relations е национално представително за пълнолетните американци, проведено от Censuswide с 2002 респондента на възраст 16+ години в САЩ между 18.11.21 и 22.11.21.

Проучването на 5W Public Relations разкрива също, че по-малко от 50% от потребителите на възраст между 16 и 24 години (най-младите сред анкетираните), са склонни да се възползват от функциите за пазаруване в социалните мрежи, докато по-голямата част от по-възрастните потребители (между 25 и 44 години) показват интерес към извършване на покупки директно от връзки в социална мрежа.

„Мнозина предполагат, че по-младите, социално разбиращи потребители са тези, които биха били по-склонни да се възползват от интегрираните опции за пазаруване в социалните медии, но в момента това не е така“, добавя Дара Буш. „TikTok, социалната платформа, която в момента е предпочитана от Gen Z, едва наскоро започна да предлага пазаруване в приложението. Възможно е, след като TikTok напълно разгърне своите функции за социално пазаруване, този по-млад набор от потребители бързо ще се адаптира и ние бихме могли видим значително увеличение сред тази възрастова група."

От проучването става ясно и че малко под половината (48%) от анкетираните мъже тази година пазаруват пасивно, като едновременно с това се занимават с друга дейност като например в Zoom, Instagram или четат новини. Жените с подобен стил на пазаруване са значително по-малко (38%) от респондентите.

Мъжката склонност към онлайн пазаруване не е толкова изненадваща, защото анализ на навиците за онлайн пазаруване на мъжете и жените, проведен от платформите за електронна търговия през 2021 г., установи, че мъжете искат пазаруването им да бъде просто и ясно, склонни са да купуват, когато нуждата им е незабавна и спират да пазаруват, след като намерят първия продукт, който им върши работа. Анализът също така установи, че мъжете са по-склонни от жените да купуват продукт или услуга чрез своите смартфони.