Марките се вдъхновяват не от улицата, а от екрана

Марките все по-често се обръщат към съвременната поп култура и аудиторията пред малкия и големия екран, за да изградят съвременен имидж.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Марките се вдъхновяват не от улицата, а от екрана

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Луксозните и големи марки дълго време се вдъхновяваха от уличната мода и култура, за да изградят по-масово разпознаваем имидж. Днес социалните медии и филмите са основен източник на информация и от там идват идеите за закачлив и актуален дизайн.

@danielalvarezfr Limited Edition Loewe x Ghibli’s Howl’s Moving Castle Unboxing // Calcifer Trifold Wallet & Turnip Head Cardholder #loewe #loewehowls #unboxing #fashion #studioghibli #howlsmovingcastle ♬ Merry-Go-Round - Joe Hisaishi

Японската компания за анимация Studio Ghibli и испанската луксозна модна къща Loewe стартираха през февруари третата си и последна колекция заедно. Лимитираната серия е базирана на анимационния филм „Howl’s Moving Castle” на режисьора Хаяо Миязаки: един от най-успешните комерсиално филми в Япония. Сцените от филма вдъхновяват дизайна на якета, аксесоари, портфейли и чанти. Един герой, огненият демон Калцифер, повлиява и на един от най-новите аромати на Loewe.

Mercedez Benz E-Class за есента на 2023 г. ще се продава с нова информационно-развлекателна система, която по-специално включва TikTok в гамата си от приложения. Изпълнителният директор на Mercedes-Benz Ола Келениус е цитиран в TechCrunch заявявайки, че TikTok „е много, много подходящо“ като приложение, особено на азиатските пазари. „Разглеждаме кои приложения са най-използвани – музика, филми и така нататък – и се опитахме да се съобразим с този списък.“ Информационно-развлекателният ъпгрейд ще включва и по-дълбока интеграция с Google Maps и други приложения на трети страни на сензорните екрани на таблото на автомобила.

Потребителите прекарват огромно количество време със съдържание на екран, независимо дали това е чрез преглеждане на социалните медии или в киносалона. По данни на Insider Intelligence от март възрастните потребители наближават средно 60 минути на ден прекарани в TikTok. Докладът „Прогноза за разходите за видео реклами в социални мрежи за 2023 г.“ от Insider Intelligence определя, че само видеото ще представлява 56,3% от времето, което възрастните в САЩ прекарват в социалните мрежи, което е с 9% повече от 2021 г. Поколението Z е особено пристрастено, когато става дума за малки екрани: 79% не могат да живеят без устройствата си според Wunderman Thompson Data.

В резултат на това марките обяснимо са обръщат към младите потребители с изненадващи, но навременни активации, фокусирани върху поп културата, за да останат актуални.