Магазини следващо поколение

Да се привлекат купувачите обратно във физическите магазини вече означава повече от предложение за разходка до мола.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Магазини следващо поколение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С нарастването на популярността на онлайн пазаруването, физическите магазини се налага сериозно да преосмислят изживяването в магазина, за да върнат старите и привлекат нови клиенти. Някои вече го правят:

Шопинг терапия от нов вид.
Магазините формулират своите предложения така, че да звучат примамливо за клиенти, които се нуждаят от внимание и грижа за себе си. През февруари Selfridges стартира едномесечна кампания Superself, като акцентира върху грижата за себе си, позитивността и това, което базираният в Лондон магазин нарича „Почувствайте се добре“. Изживяването включва мултисензорни капсули, насочени към намаляване на стреса, включващи продукти за красота, подпомагащи „нагласата за бъдещето“, също така витамини, „звуци за добро настроение“ в залата за красота, сесии за самопомощ, обучение за увереност и класове за рестартиране на сексуалния живот.

Alex Eagle превръща своите магазини в ексклузивни здравни клубове/елитни здравни дестинации. През февруари британският търговец стартира временен щанд за спортни стоки на Alex Eagle в 180 Health Club в Лондон. В продължение на три месеца тази пролет 180 жители на Health Club и членове на Soho House могат да пазаруват продукти на Alex Eagle, преди да влязат в инфрачервени и озонови сауни или в камера за криотерапия, или след интравенозно вливане на витамини или терапевтичен масаж. Пространството е предназначено да помогне на членовете да избягат от стреса на града, да общуват, да се отпуснат и да се възстановят.

След като затвори всичките си магазини в Обединеното кралство през 2020 г., Beales отваря отново на три места под нова собственост, целейки да обслужи нови потребители извън сферата на търговията. Последните етажи на бившия клон на магазина в Пул са превърнати в „здравно селище“, управлявано от Националната здравна служба, с отдели по дерматология, ортопедия, офталмология и скрининг за рак на гърдата, както и стаи за консултации за тези, които страдат от продължителен COVID.

Живот в магазина.
Големите марки преструктурират своите физически магазини като културни дестинации. Луксозната марка Dior преустрои водещия си бутик в Париж в музей. Магазинът на Avenue Montaigne отвори отново този март с множество места за хранене, пазаруване и дори пренощуване.

Гостите, които остават в помещенията за гости на магазина, могат да пазаруват по всяко време, да разгледат музея насаме, да посетят ателиетата за парфюми или висша мода по всяко време на деня или нощта и да се насладят на частен урок по готвене. Dior преосмисля традиционното луксозно пазаруване, трансформирайки го, за да се почувстват клиентите наистина като у дома си. „По същество ще имате ключовете за Dior“, казва председателят и главен изпълнителен директор на Dior Пиетро Бекари пред The Cut.

Новият градски площад.
Някои бутици служат като читалища и места за социални събирания.

Магазините Bobby's в град Борнемут се разполагат в бившата сграда на Debenhams и отварят врати през септември 2021 г. Този магазин с нова концепция разполага със зала за красота, художествена галерия и салон за сладолед и кафе, с магазини на местни занаятчии и художници, заедно с изобилие от дрехи, аксесоари и домакински принадлежности.

Bobby's отбелязват, че бъдещите планове включват фризьорски салон, стоматологични услуги, микропивоварна и дори пушилня. Наистина място за събиране, този магазин става централна точка в новия център на града.