Как звучи желаното място за работа

Отварянето на офисите за завръщане на служителите извежда на преден план възможностите на аудио дизайна да създаде по-примамлива работна среда.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Как звучи желаното място за работа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Завръщането в офиса не минава гладко, задържано от новите варианти на вируса COVID-19 и възпрепятствано от нежелание сред част от служителите. Според данни, изнесени от NBC News и базирани на сайта за работа ZipRecruiter, обявите за работа, които посочват „възможност за работа от вкъщи“, сега получават три пъти повече заявления от тези, които не го правят. Някои експерти като професорa от Станфорд Никълъс Блум дори твърдят, че връщането в офиса е невъзможно.

Примамването на колебаещите се работници изисква предоставяне на служителите на преживявания от световна класа. Бъдещото работно място трябва да предоставя повече от безплатна бира и маси за футбол, превръщайки офисите в места, където служителите искат да прекарват времето си. Това може да означава да се мисли по-задълбочено върху сензорните елементи, като например как звучи вашият офис.

Базираната в Аризона компания Spatial създава гъвкава, мащабируема технологична платформа, която осигурява триизмерни виртуални звукови изживявания за реални пространства.

На фестивала SXSW в Остин миналия месец Spatial демонстрира възможностите на звука да промени усещането за място и да вдъхнови чувство за комфорт, принадлежност и безопасност. Демонстрацията на живо подлага посетителите на суровите звуци от оживен мол, чакалня в болница или хаотичен градски пейзаж и след това ги отвежда звуково до идиличен тропически плаж с плискащи се вълни, дъждовна буря в буйна гора или нежно жужене на подводна вода лагуна. Технологията доказва убедителното си приложение за подобряване звуковия фон за служителите.

В края на 2021 г. Spatial обявяви пускането на първия си Future of Work Soundscapes, в сътрудничество с компанията Made Music Studio. Три звукови пейзажа, съдържащи смесица от музика и биофилен звук, имат за цел да създадат идеалната среда за различни режими на работа. Приветливата атмосфера във фоайетата и приемните създава усещане за топлина и взаимосвързаност; фокусираната атмосфера намалява разсейването и вдъхновява релаксация; енергизиращата атмосфера за зони с по-голям трафик или струпване на хора, насърчава оптимизма и мотивацията.

Звукът е много закъснял в дизайна на работното място, тъй като според изследванията на Made Music има 86% връзка между реакцията на човек към звука и подсъзнателното желание да се върне в това пространство. Доказано е също, че биофилният звуков дизайн подобрява ангажираността и производителността на служителите и може да се окаже изненадващ съюзник в осигуряването на благосъстоянието на служителите, което продължава да е начело в дневния ред на работодателите.