Детски играчки против стрес

Играчки за деца против стрес се появяват на пазара в унисон с нарастващите притеснения за психическото здраве на децата

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Детски играчки против стрес

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Социалното и емоционалното обучение са гореща тема в социалните медии, в здравеопазването и в училищата и в резултат на това децата сами проявяват интерес към практики за емоционално здраве. Затова родителите се насочват към сензорни игри, играчки и продукти, предлагани на пазара, за да подобрят или успокоят стреса на детето си в игрови формат.

Разнообразие от тактилни стрес играчки за деца се предлагат на пазара, за да се справят с ранната тревожност на младото поколение Alpha. Новата категория играчки, наречена „фиджет терапия“, напомня за познатите фиджет спинери, но се предлага на пазара с намерението за облекчаване на стреса на младите потребители, за да удрят, щипят и стискат, когато имат нужда.

Проучване, проведено от Pew Research Center показва, че психичното здраве на децата е от голямо значение. 40% от родителите в САЩ са „изключително“ или „много“ притеснени, че децата им ще се борят с тревожност или депресия в даден момент, според данни от проучването, представени по CNN. Психичното здраве в момента е най-голямото безпокойство сред родителите, дори повече от тормоза, отвличанията и опасностите от наркотици и алкохол, а данните на NHS в Обединеното кралство показват, че сигналите към болници поради психични кризи при деца са се увеличили с 39% за една година.

Някои експерти смятат, че този ръст отразява времето, което поколението Alpha прекарва онлайн. „Би било глупаво да не се признаят многото връзки между днешната преобладаваща онлайн култура и проблемите с психичното здраве“, пише съветникът на NHS Лили Джо в статия за The Independent.

Групата за прозрения и културни стратегии Cassandra, част от компанията за глобална реклама, данни и технологии Big Village, публикува доклад с изследване на поколението Alpha през юли, който показва, че 55% от 7-12-годишните използват социални медии. Според доклада осведомеността за психичното здраве вече ангажира мислите на поколението Alpha: 59% са съгласни, че психичното здраве е голям проблем, а 62% казват, че тяхното училище трябва да се фокусира повече върху образованието за психично здраве, отколкото върху физическото възпитание.

„Поколението Алфа е най-социално осведоменото поколение, което сме изучавали“, казва старши вицепрезидентът на Cassandra Кати Шийхан в прессъобщение. „Между преживяването на най-критичните години от развитието си през глобална пандемия и носенето на тежестта на предишните поколения и техните решения на раменете си, те израстват в един сложен свят, пълен с безкрайни предизвикателства.“

Сред струпването на негативни фактори като надвиснали заплахи от изменението на климата, локдауни и страхове от пандемията COVID-19, както и изправено пред предизвикателството да балансира потока от медийни и персонални новини онлайн, поколението Алфа със сигурност страда от криза на психичното здраве. За щастие, самите му представители разбират своя интерес да се борят с безпокойството и да подобряват емоционалното си благополучие - нещо, което марките трябва да имат предвид, когато се ангажират с тези млади потребители.