Телевизионната реклама прави дигиталното преживяване с марките по-лесно и по-евтино

Ново проучване на Thinkbox показва ефективността на телевизионната реклама за дигиталното преживяване на потребителите с марките.

от Redlink
Телевизионната реклама прави дигиталното преживяване с марките по-лесно и по-евтино

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Данните от първите девет месеца за телевизионния пазар в България показват, че инвестициите на онлайн магазини и сайтове са се увеличили с 61%. Едната причина безспорно е, че телевизионната реклама допринася за имиджа и прави сайта по-надежден, но това не може да е единствения аргумент зад подобни инвестиции. Оказва се, че телевизионната реклама работи в полза на онлайн присъствието на марките и това показва новото проучване нa Thnikbox - маркетинговата организация на частните телевизии в Обединеното Кралство.

Пандемията е в основата на големия ръст в онлайн пазаруването и сайтовете за търговия на дребно, но както изглежда телевизионната реклама запазва жизненоважната си роля за рекламодателите.

Онлайн бизнесите не само у нас, но и по света са сред най-големите рекламодатели в телевизията (харчейки £1 милиард през 2021 г.), затова органът на телевизионната индустрия Thinkbox представя иконометричен анализ на десет онлайн бизнеса, за които е доказано, че са използвали телевизионна реклама, за да стимулират растежа си, за да анализират кога и защо трябва да се използва телевизия.

Телевизията може да съкрати пътя на онлайн търсенето

Телевизионната реклама води до по-евтини онлайн контакти с даден бранд, защото подтиква повече хора (66%) да отидат директно до марката или да търсят конкретно марката, а не само категорията. Телевизията също има положителен ефект върху честотата на кликване както при органичното, така и при платеното търсене.

Три примера доказващи, че една онлайн марка трябва да използва телевизия

Когато една марка най-напред трябва да се разрасне и то бързо: пример е онлайн автокъща втора употреба, която достига 500 000 посещения на седмица за пет месеца след увеличаване на разходите за телевизия; Телевизията е довела до 48% от всички посещения през този период.

Когато решението на хората дали да купят продукта зависи от това ясно и подробно да се обяснят предимствата му: бизнес с оборудване за домашна фитнес зала с чисто нови уреди използва телевизия и успява да достигне 200 000 посещения на седмица при цена на посещение 300 пъти по-ниска от цената на техния водещ продукт.

Когато една марка изчерпи ефективните способи за привличане на онлайн трафик: марка за диетични продукти, която е достигнала седмичен уеб трафик от 111 000 посетители и средно 23 300 решава да изпробва телевизия. След кампанията им в телевизия пикът се повишава до 378 000 посетители, а средният трафик се увеличава до 99 000 посетители.

Ефектите, които могат да се очакват, са измерими и дават незабавен и видим резултат: в десетте изследвани марки телевизията е причина за 42% от всички онлайн посещения.

Телевизионна цена на посещение е сравнима с рекламата при търсене: в десетте анализирани марки телевизията е довела до 50 милиона посещения при средна цена на посещение от £2,11.

Фокусираната върху марката телевизионна реклама (заедно с OOH) произвежда най-дълготрайните ефекти на продажбите с дял от 50% от продажбите, наблюдавани през първите 14 седмици след кампанията и 50%, наблюдавани през оставащите две години след това.