Споделяме късмета с тези, с които споделяме живота си

Вижте рекламата на испанската коледна лотария El Gordo

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Испанската коледна лотария е на повече от 200 години и се е превърнала в традиция, която всеки испанец очаква с нетърпение, също като Бъдни вечер или Нова година. За разлика от всяка друга лотария в света, хората в Испания предпочитат да споделят своите лотарийни билети с други, вместо да играят самостоятелно, защото лотарията El Gordo представлява онази специална връзка, която ги обединява.

Както и в предишни години, рекламата на Lotería de Navidad El Gordo 2021 се върти около двете ѝ основни ценности: солидарност и щедрост. Този път главните герои в рекламата са жителите на долината Базтан, в Навара, където в навечерието на Коледа, започва мистериозна „верига от билети“, която ще накара всички жители да покажат своята изобретателност и да изградят чувство за общност. Жителите на долината Базтан се възползват от всеки повод, за да се изявят като невидими приятели. Благодарение на тази верига от тайни благодетели улиците са пълни с радост и възклицания, а хората със своята солидарност, успяват да накарат всички да споделят наградата и преживяването .

Тази година агенцията, отговорна за обявяването, отново беше Contrapunto BBDO, която е отговорна за последните кампании на коледната лотария в Испания, след като поеха обслужването ѝ от Лео Бърнет през 2018 г. Рекламата, с бюджет от 750 000 евро е заснета от продуцентската компания Lobo Cein с екип от 180 професионалисти в Елизондо и Ирурита - два града в долината Базтан, в Навара. Със своята идилична и уникална атмосфера те са прекрасен фон за оживяването на коледната история. Рекламата е режисирана от Мориарти – режисьорски колектив, съставен от Джон Гараньо, Хосе Мари Гоенага и Айтор Ареги, известни с игралните филми „La tinchera infinita“, „Handia“ и „Loreak“, които са спечелили повече от 450 награди на национални и международни фестивали и две номинации за представянето на Испания на Оскарите.

Кампанията е с продължителност шест седмици и включва телевизия, преса, външна реклама, радио и дигитална реклама. Освен основната 90-секундна версия, клипът, "Верига от билети" има 45“ и 30-секундни версии.

Както отбеляза Карлос Хорхе Ернандес, генерален творчески директор на Contrapunto BBDO, новата кампания се стреми да осигури традиционен щрих с модерен външен вид. „Ценостите на Коледа и томболата все още са валидни, те са непреходни. Но този път трябваше да гледаме напред към бъдещето.“