Сливането на гейминга и пазаруването

Данните от проучване показват, че интегрирането на марки във видеоигри води както до купуването на виртуални продукти, така и до офлайн покупки на марката.

от Redlink
Сливането на гейминга и пазаруването

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

5W PR – една от най-големите независими PR фирми в САЩ – публикува своя доклад за културата на потребителите, който разкрива, че над половината от анкетираните мъже се радват да виждат любимите си марки в игрални платформи, а близо 30% са направили дигитални покупки, за да притежават виртуални продукти от тези марки.

Отвъд екрана 43% от мъжете, които използват която и да е платформа за игри, са били повлияни от интеграции на марка във видеоигри, за да направят покупки от марката офлайн. Според проучване на Statista от 2021 г., мъжете представляват 55% от всички видео геймъри в САЩ.

„Умните марки ще отидат навсякъде, където потребителите прекарват времето си, но ключът към осигуряването на транзакции е намирането на автентични интеграции в тези игри“, казва изпълнителният директор на 5WPR Дара А. Буш. „В момента много от тези интеграции могат да примамват повече мъжете геймъри, защото са насочени предимно към тях. Марка, която традиционно има по-голяма потребителска база от жени, може би все още не мисли за предлагането на маркови продукти в игра като Fortnite, но това несъответствие става все по-малко всеки ден и скоро можем да очакваме да видим по-традиционно женски марки да навлизат на пазара на игри."

По време на проучването само 14% от жените геймъри са направили покупки от любимите си марки виртуално. Въпреки това 29% от жените геймъри са били повлияни от тези интеграции на марката във видеоигри, за да правят покупки от марката офлайн, което предполага, че жените все още ценят физическите продукти повече от виртуалните, вероятно защото все още прекарват по-голямата част от времето и харченето на парите си в реалността.

„Тъй като границите между реалността и дигиталното са все по-размити, можем да очакваме да видим потребителите да прекарват повече време и да харчат все повече пари в тези виртуални светове, независимо от възрастта и пола им. Не е достатъчно да притежавате физическия продукт, ще го купите и за вашия виртуален аватар“, добавя Буш. „Моят съвет към марките, които все още не са обмислили интеграцията си във видеоигри е да започнат да изграждат своето виртуално присъствие – то само ще продължи да расте като силен канал за продажби и маркетинг.“

Изследването на 5W PR е проведено от Censuswide, с 2002 респондента на възраст 16+ в САЩ между 18.11.21 и 22.11.21.