Седмица 50 – есенният сезон завърши

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 50 – есенният сезон завърши

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С финалния епизод на „Фермата“ на 18 декември завърши есенния телевизионен сезон. Както се вижда от графиката по-горе, рейтингите на бТВ за периода 13-19 декември продължават да се увеличават, като подобряват рекорда за най-успешна седмица на групата от 49-та седмица. Рейтингите на групата на Нова се задържат на същото ниво и така в края на годината има приближаване в гледаемостта на двете групи. Увеличава се и интереса към The Sales House. Тези два феномена са свързани – когато свърши активния ТВ сезон, зрителите по-активно гледат нишови канали, каквито предлага портфолиото на The Sales House.

Общо гледаемостта е по-ниска от миналогодишната, но с обичайната за сезона динамика с ръст нагоре.

Най-гледаното предаване за седмицата очаквано е финалният епизод на „Фермата“. Сред останалите лидери няма големи изненади. Очаквано гостуването на премиера Кирил Петков в 120 минути е качило предаването до осма позиция. След края на развлекателните и риалити формати веднага се вижда ръст в рейтингите на неделните филми, които остават основното развлечение в почивния ден.

При риалити форматите се вижда, че макар последните епизоди да се радват на по-голям интерес, никое предаване не е дори близо до финала на „Гласът на България“.

Публицистичните предавания растат в зависимост от поканените гости и докато „120 минути“ и „Лице в лице“ задържат високите си рейтинги, то след силното предаване миналата седмица, „На фокус“ губи интереса на зрителите в последния уикенд, въпреки че гост е новия министър на правосъдието Надежда Йорданова, заедно с други актуални лица от политиката и културата.

Оставащите две седмици от годината са празнични и по традиция силно телевизионни, което ще проследим в началото на следващата година.