Седмица 47 – без постижения

Сред топ програмите няма големи изненади.

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 47 – без постижения

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги вървят надолу спрямо миналата година и не изглежда да се повишават през последните седмици, въпреки активното отразяване на политическите новини по всички канали около изборите в последно време.

Разгледани като отделни групи се вижда, че потърпевша от намалелия интерес към политиката е най-вече БНТ, където излъченият президентски дебат е довел до видим ръст миналата седмица. Групите на Нова и бТВ растат като нива на гледаемост, съответно на сезонните тенденции, като при бТВ ръстът е значителен, достигайки високите нива от пролетните и зимните месеци.

Сред топ програмите няма големи изненади. Най-гледаното предаване е новинарската емисия на бТВ в деня на национален траур с обстоен репортаж от мястото на трагедията. Най-големи девиации има в рейтинга на „Лице в лице“ и следобедния новинарски блок на бТВ, което е обяснимо в една по-спокойна политически седмица. Най-голям ръст има предаването „Съдби на кръстопът“ по Нова телевизия.

В предаванията в най-гледаните вечерни часове се виждат промени в рейтингите. След няколко уикенда с избори и по-слаб интерес, „Гласът на България“ си връща аудиторията. Малко по-слабо се представя „Кошмари в кухнята“, но остава сред топ три най-гледани предавания в прайм тайма. „Фермата“ поддържа много стабилни нива на интерес, а при „Маскирания певец“ има спад в гледаемостта.

Публицистичните предавания запазват по-високи нива на интерес и това ще е така поне до съставянето на новото правителство, след което празничната програма ще заеме телевизионното време.