Седмица 24 – всичко е по-зле

Преобладаващото мнозинство от топ програми имат по-нисък рейтинг спрямо миналата седмица, като за някои от тях разликата е значителна.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 24 – всичко е по-зле

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Погледнато само от позицията на телевизионна гледаемост, в периода 13-19 юни нещата са все по-зле. Нивата на средноседмичните рейтинги доближават до минимума от миналото лято. Това е обяснимо от гледна точка на настъпващото лято, но най-вече поради факта, че тази година сезонът започва без абсолютно никакви ограничения, свързани с пандемията.

Спадът в гледаемостта е видим за всички групи, като за групата на бВТ това е исторически минимум в рамките на годината, след силния им пролетен сезон. Низходяща е тенденцията и при БНТ, а TSH не бележат ръст засега, макар че през лятната ваканция детските канали традиционно имат повече аудитория.

Красноречива е картината при топ програмите за зрителите 18-49 години. Преобладаващото мнозинство от топ програми имат по-нисък рейтинг спрямо миналата седмица, като за някои от тях разликата е значителна. Дори най-гледаното предаване е с едноцифрен рейтинг, а най-големи ръстове имат публицистичните предавания на БНТ, което е обяснимо в ситуация на политическа криза.

Предаванията за всички зрители над 4 години са подредени без особени изненади. На първите три места са обичайно най-предпочитаните програми по бТВ – турския сериал и новините, като по-високо от обикновено е „Лице в лице“ с броя си в сряда, когато гостуват Христо Иванов и Томислав Дончев. Повече зрители са гледали и „Панорама“ по БНТ, където е гостувал премиерът Кирил Петков.