Рекламната кампания на модна марка, в която не се показват дрехите

Френската марка модна конфекция Camaieu показва модели за подражание, а не топ модели

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Представете си рекламна кампания за марка модна конфекция, която в нито един момент не показва дрехите, продавани в магазините ѝ. По принцип това би било доста изненадващо.

Точно това предлага френската модна марка Camaieu в новата си рекламна кампания, част от цялостния relaunch на марката, създадена от агенцията Buzzman. С кампанията марката комуникира своите ценности много повече от продуктите си. В нашето съвремие модата е обективно стандартизирана – всички марки работят според актуалните тенденции, и водени от едни и същи наблюдения често дават едни и същи решения за модели, кройки и цветове. С тази кампания залогът на Camaieu е на това, какво може да каже една модна марка, за да спечели битката за сърцата на потребителите. Амбицията на марката е да бъде не просто моден бранд, а марка която насърчава положителните промени за жените, „като им помагаме с нашите дрехи да се чувстват добре, красиви, силни, като предпочитаме да ги превъплъщаваме като модели за подражание, а не като топ модели“, казват от Camaieu.

В основата на кампанията е клип за телевизионна и кино реклама, заснет от британския режисьор Йан Глий, в който (както и във визиите за въшна реклама, част от кампанията) са показани само жени в работното им облекло. Рекламата показва акушер, пожарникар, адвокат, пилот на самолет, моряк, готвач в ресторант и т.н. Виждаме как всички тези жени работят, а рекламата завършва с фразата: „В града тази жена носи Camaieu“.

След три седмици кастинги в Марсилия, клипът показва жените заснети на работните им места, представени в ежедневните си действия и същност, а не чрез външния им вид. Режисьорът на рекламата Йан Глий коментира: „Ние ги представяме по начин, който ясно показва, че те са част от по-голяма картина, свързана с хората около тях. Разбира се, те са трудолюбиви, отдадени на професията си, но могат да бъдат и приятелка, любовник, майка, колега, най-добър приятел, съпруга, сестра. Те са специални жени в работата, която вършат, но преди всичко са жени, с които можем да се свържем.“

Мощният саундтрак на клипа на Camaieu е Easy на инди групата Son Lux.

Проектът за ребрандиране на Camaieu включва актуализиране на логото и графичната идентичност на марката, въвеждане на нови линии за модни дрехи и модернизиране на 512 магазина от студио за дизайн на търговски обекти Carré Noir. Рекламната кампания е предназначена за френския пазар и включва 60 ”, 45”, 30 ”и 15” телевизионни спотове, външна реклама, дигитална реклама и социални мрежи.