Иновативно, полезно и адски забавно

Така Диана Стоянова определя преживяването „Рекламна академия“ и разказва как това е променило кариерния ѝ път и защо го препоръчва на студентите

от Redlink
Иновативно, полезно и адски забавно

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Диана Стоянова е бивш участник в студентското състезание „Рекламна академия“, тристранен проект на Нов български университет (НБУ), Българската асоциация на рекламодателите (БАР) и Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), чието 10-то юбилейно издание се проведе наскоро. Тя има две бакалавърски степени – по специалността „Пространствен дизайн“, която изучава във Варненския свободен университет,„Черноризец Храбър“, и „Kино и телевизия“ от Нов български университет.

Диана вече се радва на успешно кариерно развитие в света на рекламата и комуникациите и дори написва книга по темата със заглавие ,,Никой не разбира от маркетинг“, която ще представи на 21.03.2023 в галерия „Етаж 8“ от 19:00 часа –съвместно с илюстраторката Петя Евлогиева.

С Диана Стоянова разказва как ,,Рекламна академия“ е променила кариерния ѝ път и защо тя силно препоръчва изданието на студентите.

Диана, с какво те привлече „Рекламна академия“?
Сестра ми тогава учеше „Маркетинг“ в НБУ и беше решила да участва. Аз бях записала второ висше – „Кино и телевизия“, и по това време работех като брокер. Тя буквално ме изрита от леглото да отида да участвам, защото след като се бях записала вече, нямах никакво желание да ходя. Става дума за второто издание на Академията през 2015 г.
Как започна твоето преживяване в нея?
Оказа се, че форматът е много интересен, а менторите – невероятни професионалисти. Нашият отбор също беше чудесен и се сработихме много бързо. Идеята, която разработихме с екипа, беше проект в категория „храни“ Впрочем само две години по-късно и аз влязох в ролята на ментор и помогнах за вдъхновението и успешната работа на участниците в поредното студентско издание.
Кой беше най-вдъхновяващият момент за теб?
Най-вдъхновяващо за мен беше, че отборът дружно ме избра да презентирам креативната част от идеята ни.
С какво изданието и всичко, научено в него, допринесоха за твоя кариерен път?
Форматът промени изцяло кариерния ми път, тъй като ме наеха в една от най-големите компании в България и след 6 месеца стаж ме направиха младши бранд мениджър на основния си бранд.
Защо би посъветвала младите надежди, които тепърва навлизат в света на рекламната комуникация, да участват в ,,Рекламна академия“?
Бих посъветвала всеки, който иска да се развива в маркетинга, рекламните агенции или секторът на бързооборотни стоки и услуги, да се включи, за да види как работят нещата „на практика“.
Опиши ,,Рекламна академия“ само с ТРИ думи.
Иновативно, полезно и адски забавно.