Прилича на Guinness

Новата рекламна кампания на Guinness приветства завръщането на хората в заведенията във Великобиртания

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

По данни на Diageo – собственика на марката Guinness, една от всеки десет наливни бири сервирани преди пандемията в Лондон е била Guinness. В чест на дългоочакваното отваряне на пъбовете във Великобритания след продължителния локдаун, легендарната марка ирландската бира Guinness стартира новата си рекламна кампания, с която приветства хората с дългоочакваното им завръщане в заведенията. Чашата с Guinness(пинт) е емблематична гледка в пъбовете, а барманите по цял свят са обучавани как да бъде наливана правилно, бавно и с търпение тъмната напитка, с точната височина на бялата „щапка“ над тъмната течност за оптимална наслада.
 
Идеята на кампанията #LooksLikeGuinness е, че хората често са склонни да виждат нещо, което силно им липсва навсякъде, където погледнат. Кампанията е създадена от агенцията AMV BBDO и стартира в средата на май, а в основата и е 40 секунден видеоклип. Клипът е заснет от режисьора Крис Балмън и продуцентската компания Outsider. Препълнен кош за боклук, чорапи на простор, бяла котка дремеща върху черен кош, празна телефонна кабина и други гледки от ежедневието във Великобритания по време на продължителния локдаун. Всеки кадър съдържа нещо подсъзнателно познато на всички - емблематичния вид на пинта Guinness - гледката, която е липсвала силно на всички почитатели на марката. Рекламата завършва със сцена, изобразяваща група весели приятели, които споделят удоволствието от Guinness заедно в класически британски пъб с дървена облицовка и текст: „Добрите неща идват при тези, които чакат“. На фона на кинематографичния поглед към спрелия живот във Великобритания звучи прочувственото изпълнение на Джак Саворети на класическата балада Always On My Mind, известна повече с изпълненията ѝ на Елвис Пресли и Уили Нелсън.
„Тъй като пинтата е толкова позната визуално, не можете да избегнете да я виждате навсякъде, когато мислите за нея.“ казват пред The Drum Джак Уотс и Джеймс Кеймбридж, част от творческия екип на AMV BBDO, работил по създаването на кампанията.
 
Кампанията #LooksLikeGuinness включва национални телевизии, дигитални канали и видео при поискване (AVOD) и дигитална външна реклама(DOOH), както и печатни медии. В социалните медии марката подканва любителите на Guinness да споделят свои собствени гледки, напоподобяващи на чаша с Guinness използвайки хаштага #LooksLikeGuinness.
 
Кампанията #LooksLikeGuinness следва инициативата на Guinness „Raising the Bar“, с която компанията обеща 30 милиона британски лири за подкрепа на британския хотелиерски и ресторантьорски бизнес за справянето с последствията от Covid-19. GUINNESS е помогнал на над 25 000 заведения и е доставил над 30 000 комплекта лични предпазни средства в Обединеното Кралство, като обяви и  програма за подкрепа на барманите, демонстрирайки ангажимента си да подкрепя индустрията. През април марката изпрати експерти за контрол на качеството, които да помогнат за почистването на над 200 000 наливни инсталации в около 50 000 заведения, които могат да събират утайки, дрожди и бактерии за да гарантират, че обектите могат да продължат да работят по безопасен и устойчив начин.